{ Τελευταία νέα }

Πέθανε από κορωνοϊό ο εμπνευστής του «River Party» Δημήτρης Κουτσομύτης


Κατηγορίες: Κοινωνία

Πέθανε από κορωνοϊό ο εμπνευστής του «River Party» Δημήτρης ΚουτσομύτηςO Δημήτρης Κοουτσομύτης, άφησε την τελευταία του πνοή στο Όσλο από επιπλοκές κορωνοϊού.

O Δημήτρης Κουτσομύτης ήταν 57 ετών. Απεβίωσε στο Όσλο από επιπλοκές της Covid-19, ενώ δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Στην περιοχή της Καστοριάς, η είδηση του θανάτου του ανθρώπου που αναβίωσε το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό μουσικό φεστιβάλ στο Νεστόριο προκάλεσε μεγάλη θλίψη.
 
Ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος έγραψε σε σχετική ανάρτησή του στο  facebook.
''Έφυγε'' άδικα και πρόωρα από τη ζωή, στην Νορβηγία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, ένας ακόμη νέος άνθρωπος, ένας δικός μας άνθρωπος. Ο φίλος όλων, ο συμπατριώτης, ο δημιουργικός άνθρωπος, αυτός που πριν πολλά χρόνια πρωτοστάτησε στην διοργάνωση του River Party με την μορφή που γνωρίζουμε και βιώσαμε τόσα χρόνια. 
Ο Δημήτρης Κουτσομύτης. 
Είναι απώλεια για το Νεστόριο και την Καστοριά. Το ήρεμο, φιλικό, ευγενικό και χαμογελαστό πρόσωπο του, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσων τον γνώρισαν. 
Καλό ταξίδι Δημήτρη
 
Ο Δημήτρης Κουτσομύτης εργάστηκε για το φεστιβάλ του Νεστορίου από τη δεκαετία του 70.
Η χρονιά είναι 1978. Το μέρος, Νεστόριο Καστοριάς. Η ιδέα ένα reunion πάρτι. Έτσι «αναδύεται» η ιδέα του River Party. Ξεκινά με πικάπ, ντόπιους νέους και την μαγεία της καλοκαιρινής νύχτας. Τότε πολλοί άφηναν την Ελλάδα και κυνηγούσαν την τύχη τους στην Αμερική, γυρίζοντας πίσω μόνο για τις διακοπές και τα γνώριμα πρόσωπα. Το βράδυ εκείνο ο καθένας έφερε ότι είχε, ρεύμα από το χωριό και η μουσική δυνάμωσε. Ο τόπος μύρισε νιάτα και φίλοι ξανασυναντήθηκαν. Πιστοί στο συναίσθημα της γιορτής, αποφασίζεται το πάρτι να επαναληφθεί του χρόνου, αυτή τη φορά με την παρουσία τοπικών συγκροτημάτων. Το River Party έχει αρχίσει.
Τι συμβαίνει λοιπόν κάθε καλοκαίρι εδώ και 40 χρόνια στις όχθες του Αλιάκμονα; Το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό και μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας. Νέοι από κάθε πόλη, χωριό και νησί δίνουν ραντεβού, έρχονται και χορέψουν, να γνωριστούν, να «διακόψουν» για 5 μέρες την καθημερινότητα. Τους κατασκηνωτές συνοδεύουν, κάθε χρόνο, διαφορετικά ονόματα της εγχώριας και μη μουσικής σκηνής. Από την Τάνια Τσανακλίδου ως τον Gramatik, τον Βασίλη Καρρά ως τους Locomondo, μουσικοί κάθε είδους, ανεβαίνουν στο stage με στόχο να θυμηθούν όλοι το πρώτο εκείνο πάρτι που έμελλε να είναι η αρχή ενός θεσμού. Μουσική υπάρχει όλη μέρα, μια ατελείωτη γιορτή, οι καλλιτέχνες, κάθε χρόνο διαφορετικοί, είναι αυτοί που ο κόσμος αγαπά περισσότερο για την αυθεντικότητα τους. Η διασκέδαση στο Νεστόριο είναι αληθινή, έχει κάτι από μια περασμένη δεκαετία. «Έρχεται ο νέος κόσμος να ακούσει τα παλιά και τα καινούργια» είχε πει η Γλυκερία. Η μουσική ξέρει να γοητεύει είτε είναι του σήμερα, είτε του χθες και οποίος έζησε αυτές τις 5 ημέρες παράλληλα με τα νερά του Αλιάκμονα το επιβεβαιώνει.
 
 
 
 
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ