{ Εκπαίδευση }

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Δεν δεχθήκαμε απειλές από τη Διευθύντρια-Ανακοίνωση


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα | Εκπαίδευση

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:  Δεν δεχθήκαμε απειλές από τη Διευθύντρια-ΑνακοίνωσηΟι μαθητές του υπό κατάληψη Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ανακοίνωση σχετικά με πιέσεις από τη διεύθυνση του σχολείου για «σπάσιμο» της κατάληψης.

Οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τονίζουν πως κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των συλλογικών τους δράσεων «ήμασταν σε διάλογο και συνεργασία με τη Διευθύντριά μας και το Σύλλογο Διδασκόντων».
 
Υπενθυμίζεται πως η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είχε καταγγείλει οι μαθητές είχαν δεχθεί απειλές για παρέμβαση εισαγγελέα.
 
Η απάντηση των μαθητών:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δημοσίευση άρθρων σχετικών με την κατάληψή μας στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τους χειρισμούς της Διευθύντριάς μας σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
 
Ως 15μελές Συμβούλιο Λυκείου του ΠΣΠΘ δηλώνουμε ότι οι ανωτέρω δημοσιεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, είναι παραπλανητικές και συκοφαντικές για την Διευθύντρια του σχολείου. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων μας, με αιτήματα σχετικά με την αύξηση των κονδυλίων για την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας καθώς και τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας/υγιεινής του σχολείου μας, ήμασταν σε διάλογο και συνεργασία με τη Διευθύντριά μας και το Σύλλογο Διδασκόντων. Ούτε μία στιγμή δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με εχθρική ή βίαιη συμπεριφορά, δεν δεχθήκαμε απειλές από την Διευθύντρια, παρά μόνο συμβουλές και παραινέσεις για να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας αποτελεσματική ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες.
 
Επιπροσθέτως, σε μία από τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, τα μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν αν και προέρχονται από την αλληλογραφία της Διευθύντριας με τους γονείς- κηδεμόνες του ΠΣΠΘ, παρουσιάστηκαν ως δική μας ανακοίνωση, δηλαδή των μαθητών του ΠΣΠΘ, γεγονός εντελώς αναληθές και για το οποίο δεν γνωρίζαμε τίποτα μέχρι τη δημοσίευσή του. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων τα οποία διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα και τη στάση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας, πλήττουν και συκοφαντούν τη Διευθύντριά μας ως άτομο και ως Διευθύντρια του ΠΣΠΘ και αμαυρώνουν την εικόνα του σχολείου μας.
 
Τόσο η Διευθύντρια όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΠΣΠΘ, όλες τις μέρες της κατάληψης, προσπαθούσαν να συνεργαστούν, να κατανοήσουν τα προβλήματά μας και να μας προτείνουν άλλους τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σχολικό συμβούλιο με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια συμφωνίας όλης της σχολικής κοινότητας του ΠΣΠΘ.
 
Μετά από όσα προαναφέραμε καλούμε όλους τους υπευθύνους για τις ανωτέρω δημοσιεύσεις να προχωρήσουν στην απόσυρσή τους, καθώς εκθέτουν τόσο εμάς τους μαθητές όσο και τη Διευθύντρια, αλλά εντέλει και το ίδιο το ΠΣΠΘ και να δημοσιεύσουν την πραγματική δική μας ανακοίνωση. Οι μαθητές/τριες ευχαριστούμε τη Διευθύντριά μας και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για την προσπάθειά τους να επιλύσουν τα προβλήματα, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας, στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού και γόνιμου διαλόγου.
 
Το 15μελές Συμβούλιο Λυκείου του ΠΣΠΘ
 
Πηγή alfavita.gr

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ