{ Τελευταία νέα }

Πάτρα: Προσαγωγές και συλλήψεις σε προσκυνητές που ξεκίνησαν για τον Άγιο Ανδρέα

Τί δήλωσε ο Υπ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τον φετινό εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Πάτρα: Προσαγωγές και συλλήψεις σε προσκυνητές που ξεκίνησαν για τον Άγιο Ανδρέα

Διαφορετικός θα είναι ο εορτασμός του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, μετά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ήδη "έπεσαν" τα πρώτα πρόστιμα σε προσκυνητές που ξεκίνησαν για να πάνε στην Πάτρα.

Φρένο  στην πρόθεση ομάδας προσκυνητών να φτάσει μέχρι τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έβαλε η αστυνομία στις 28/11 εν όψει του εορτασμού του πολιούχο της πόλης. Η ομάδα των ατόμων ξεκίνησε από την Κατω Αχαΐα, όμως τους σταμάτησε η αστυνομία. Τέσσερα άτομα  εκ των προσκυνητών προσήχθησαν  στο τμήμα και άλλα  έξι να πληρώσαν πρόστιμο 300 ευρώ έκαστος.
 
Ο φετινός εορτασμός του πολιούχου Αγίου Ανδρέα θα είναι διαφορετικός από ότι τις άλλες χρονιές λόγω κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, όπως επισήμανε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα και είχε σύσκεψη με φορείς της πόλης στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι «Η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι, χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση στα μέτρα, σύμπνοια και αλληλεγγύη. Όχι 99,9% αλλά 100%. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς και να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουν.»
 
Μάλιστα  ξεκαθάρισε, πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προσέλευση πιστών αυτές τις μέρες στο ναό του Αγίου Ανδρέα και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπεί αυτό», υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, διότι θα ήμασταν ανεύθυνοι αν γινόταν αυτό.»
 
Στην συνέχεια, ο Υπουργός ζήτησε «από όλους, από τον καθένα, από την καθεμία να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης, αφού ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μία ευθύνη προστασίας, να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει τους άλλους, δηλαδή να φοράει μάσκα και να μένει σπίτι.»

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ