{ Βιβλία }

Παρουσίαση λευκώματος: Μάσκες | Συλλογή Γιώργη Μελίκη, στο Λαογραφικό

Masks. Collection of Giorgis Melikis

 

Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση λευκώματος: Μάσκες | Συλλογή Γιώργη Μελίκη, στο Λαογραφικό
Δωρεάν

Χώρος: Λαογραφικό Μουσείο Θεσαλονίκης
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68, 54642
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Λαογραφικό Μουσείο Θεσαλονίκης
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Ελεωνόρα Σκουτέρη - Διδασκάλου, Ελευθερία Δέλτσου, Βίκυ Κερτεμελίδου, Γιώργης Μελίκης, Δημήτρης Λουζικιώτης, Ελένη Μπίντση
Πότε: 19/02/2020
Ώρα έναρξης: 19:00

Το λεύκωμα εκδόθηκε από το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ) με αφορμή την ομώνυμη έκθεση της συλλογής του Γιώργη Μελίκη στο ΛΕΜΜ-Θ, το Φεβρουάριο - Απρίλιο 2019. Περιλαμβάνει φωτογραφίες του Δημήτρη Λουζικιώτη και εισαγωγικά κείμενα της Μιράντας Τερζοπούλου, του Βασίλη Νιτσιάκου και του Γιώργη Μελίκη, σε ελληνικά και αγγλικά.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελεωνόρα Σκουτέρη - Διδασκάλου, τ. Αναπλ. Καθηγήτρια Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας ΑΠΘ, Ελευθερία Δέλτσου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Βίκυ Κερτεμελίδου, δρ. Αρχιτέκτων - Μουσειολόγος Γιώργης Μελίκης, Πρόεδρος Εθνογραφικού Κέντρου και Κέντρου Έρευνας Μάσκας - Γ. Μελίκης, Δημήτρης Λουζικιώτης, Γραφίστας - Φωτογράφος

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελένη Μπίντση, Προϊσταμένη Τμήματος Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης ΛΕΜΜ-Θ

INFO
Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης παρουσιάζει το λεύκωμα
Μάσκες. Συλλογή Γιώργη Μελίκη / Masks. Collection of Giorgis Melikis
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
στις 19:00
 
Θα ακολουθήσει, στις 20:30, η παράσταση Φτου! πιπέρι ΙΙ
Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια όλα τσ? Αποκριάς. Ανοίγει το Τριώδιο και οι αθυροστομίες, τα πιπεράτα τραγούδια, τα πικάντικα παραμύθια  και οι ευτράπελες διηγήσεις μας παρασέρνουν σ ένα πονηρό σεργιάνι. Γριές, γέροι, όμορφες, άσχημες, μοναχοί, γιατροί πρακτικοί ένα έχουν στο νου τους … πράξεις άνομες, καμώματα ακατανόμαστα! Τώρα όμως είναι καιρός να ειπωθούν γιατί τώρα όλα επιτρέπονται!!!
Η Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί τα πιπεράτα παραμύθια, η Κατερίνα Δούκα και ο Αλέξανδρος Μακρής θα τραγουδήσουν τα τραγούδια της Αποκριάς.
Η παράσταση απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικο κοινό.
Διάρκεια 1 ώρα
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ