{ Arts & culture }

Παρουσίαση βιβλίου: Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων της Κατερίνας Παπαποστόλου


Κατηγορίες: Arts & culture

Παρουσίαση βιβλίου: Η Μεγάλη Επιστροφή-  Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων της Κατερίνας Παπαποστόλου
Δωρεάν

Χώρος: The RITZ καφέ-τσαγερι
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 1, 54624
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω The RITZ καφέ-τσαγερι
Τιμή: από 0.00

Πότε: 26/06/2019
Ώρα έναρξης: 20:00

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ (www.zwes.gr) σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για αδέσποτα ζώα που φροντίζουν.

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», ένας οδηγός αγάπης για μικρούς και μεγάλους!

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! Στο TheRitz καφέ-τσαγερί στις 8μμ. Την Κατερίνα Παπαποστόλου και τη Διώνη συνοδεύουν στην «επιστροφή» τους και θα μιλήσουν για αυτό σημαντικοί άνθρωποι της πόλης. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης- Νυν Επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ». Η Ευδοκία Νικολαϊδου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, η Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, εκπαιδευτικός- πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου «ο Σείριος» και η ΠάττυΠαραδήμου, εκπαιδευτικός- κριτικός λογοτεχνίας.
 
Την παρουσίαση θα συντονίσουν η Έλσα Παζολίδου, επιμελήτρια κειμένων και διαχειρίστρια της σελίδας Elsa s & Lia s books και ο Παντελής Τοπαλίδης, εκπαιδευτικός. Ενώ τους αποσυντονίζουν εναλλακτικά και επαναστατικά η αγαπημένη ηθοποιός Σοφία Μουτίδου και ο πιο χαμογελαστός σκύλος του Παλατιού των Ονείρων, ο πασίγνωστος Πόθος!
 
Μουσικά θα συνοδεύσουν τη Μεγάλη Επιστροφή η Κασσάνδρα Δημοπούλου, Λυρική Τραγουδίστρια-Σκηνοθέτης όπερας, ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης με την κιθάρα του και η Μαρία Τσίλι στο πιάνο.
 
Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του πρώτου βιβλίου της,  «Το Δώρο» αλλά και του Δώρου της Διώνης, από τις εκδόσεις  Welldone,  που έγραψε η Διώνη … Ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε αβοήθητος να πεθάνει, αλλά διασώθηκε με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου και μας μίλησε με έναν μοναδικό τρόπο για τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου!
 
Τώρα η Διώνη επιστρέφει μαζί με όλους τους ήρωες του Δώρου! Και όχι μονάχα μαζί τους! 12 εξαιρετικοί τραγουδιστές, 4 συνθέτες, 4 στιχουργοί, 12 μουσικοί, ένα συγκρότημα, όπου όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους με τη δύναμη των λέξεων της Κατερίνας Παπαποστόλου,  συνθέτοντας την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!
 
Μέσα από την ιστορία και τα μάτια πρώην αδέσποτων, κακοποιημένων σκύλων, αλλά και άλλων ζώων που θυσιάζονται στον βωμό της ανθρώπινης κυριαρχίας και ματαιοδοξίας, και που η Διώνη θέλει να σώσει, τόσο ένα παιδί όσο και ένας ενήλικας θα ανακαλύψουν έναν ξεχασμένο κόσμο θαυμάτων. Εκεί που υπάρχει και ξαναγεννιέται η ελπίδα, η χαρά και το νόημα της ύπαρξης!
 
Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»  σε ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει, σε ένα Νέο Σχολείο όπου  διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής .. Τον σεβασμό στον ανθρωπο και στα ζωα, στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό στο περιβάλλον,  την αλληλεγγύη, την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δύναμη της ομάδας, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης!!!
 
Κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις! Από τη μια πλευρά είναι ένα μουσικό εικονοβιβλίο ακόμη και για παιδιά 3 ετών. Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων! Από την άλλη πλευρά  βυθίζεσαι στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Κρατάς ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι! Ακούς μελωδίες να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για τη Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων!
 
Συντελεστές:
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Κείμενα εικονοβιβλίου: ΠάττυΠαπαδήμου
 
Ερμηνευτές:
Κώστας Παρίσσης, Αννη Θεοχαρη, Ερωφίλη, Πένυ Παπακωνσταντίνου,
Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σοφία Παπουλάκου, Χαριτίνη Πανοπούλου, Κασσάνδρα Μοδινός, Αλέξανδρος Δημόπουλος Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Μαρία Τσίλι και το συγκρότημα PassePartout
 
Στίχοι – Μουσική:
Ερωφίλη, Γιώργος Χατζής, ?ΑννηΘεοχαρη, Μαρία Τσίλι
 
Ενορχήστρωση:
Κώστας Παρίσσης (γενική επιμέλεια, mastering), Βασίλας Γιώργος
 
Το βιβλίο το οποίο συνοδεύει ένα δώρο έκπληξη, μπορείτε να το  αποκτήσετε από τις 22 Ιουνίου και μετά με ηλεκτρονική παραγγελία από το www.welldone.com.gr. Ενώ από τις 28 Ιουνίου από την αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα και Θεσσαλονίκηκαι σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ (www.zwes.gr) σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για αδέσποτα ζώα που φροντίζουν.
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ