{ Τελευταία νέα }

Παρίσι: 250 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση της διάσημης Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων (βίντεο)

Πώς θα είναι η νέα όψη της Λεωφόρου


Κατηγορίες: Διεθνή

Παρίσι: 250 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση της διάσημης Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων (βίντεο)Επανέρχεται η λάμψη στην πιο διάσημη Λεωφόρο της Πόλης του Φωτός, τα Ηλύσια Πεδία, με πλάνο ανακαίνισης κόστους 250 εκ. ευρώ.

Φιλόδοξη, κόστους 250 εκατομμυρίων ευρώ, ανακαίνιση του πιο φημισμένου περιπάτου στην Πόλη του Φωτός, της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Το εγχείρημα θα μετατρέψει τη μήκους σχεδόν δύο χιλιομέτρων λεωφόρο που συνδέει την Αψίδα του Θριάμβου με την πλατεία Place de la Concorde σε έναν «εξαίσιο κήπο», όπως τον χαρακτηρίζει η δήμαρχος.
 
Αυτή που οι Γάλλοι αποκαλούν συχνά «η πιο όμορφη λεωφόρος του κόσμου» έχει, τις τελευταίες δεκαετίες, γίνει hotspot τουριστών, με πανάκριβα ρεστοράν και καταστήματα ειδών πολυτελείας - και που οι ντόπιοι όλο και περισσότερο την αποφεύγουν.
 
«Τα τελευταία 30 χρόνια, η θρυλική λεωφόρος έχει χάσει τη λάμψη της» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής των Ηλυσίων Πεδίων, η οποία για χρόνια ασκεί πίεση για ανακαίνιση του δρόμου. «Σταδιακά, εγκαταλείφθηκε από τους Παριζιάνους και έχει υποστεί το πλήρες πλήγμα πολλών κρίσεων: Κίτρινα Γιλέκα, απεργίες, κρίση υγείας και οικονομική κρίση, κλπ». Πέρυσι, η επιτροπή πρότεινε την ανακαίνιση που εγκρίθηκε σήμερα, «με συγχρηματοδότηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», όπως είχε διευκρινίσει τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής Jean-Noël Reinhardt.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ