{ Τελευταία νέα }

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα κρούσματα και τον ΕΟΔΥ


Κατηγορίες: Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα κρούσματα και τον ΕΟΔΥΠαρέμβαση εισαγγελέα για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα κρούσματα και τον ΕΟΔΥ

Παρενέβη ο εισαγγελέας μετά τα δημοσιεύματα που «φωτογραφίζουν» …μαγειρέματα  στα στοιχεία τα οποία δείχνουν τον αριθμό των κρουσμάτων από κορωνοϊό. Το θέμα δημιούργησε αντιδράσεις στο πανελλήνιο. 
Ειδικότερα, η Προϊσταμένη της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. 
Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ...αποκυήματα φαντασίας, ενώ ο  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τα θεωρεί εντελώς άδικα και  αναφέρει: «Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας…».

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ