{ Τελευταία νέα }

Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την επιτροπή του «Ελλάδα 2021»

 

Κατηγορίες: Κοινωνία

Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την επιτροπή του «Ελλάδα 2021»Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την επιτροπή του «Ελλάδα 2021»

Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», η Μαρία Ευθυμίου φέρεται να έστειλε την παραίτηση της μέσω επιστολής,  στη Γιάννα Αγγελοπούλου μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια.
 
Η παραίτηση της κ. Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και που από πολλούς κρίθηκε προσβλητικό με αποτέλεσμα η Επιτροπή να το αποσύρει βιαστικά.
 
Σημειώνεται ότι η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο κύρους και το όνομά της είχε ακουστεί για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυρία Ευθυμίου έχει τιμηθεί από το 2013 με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ στον Οκτώβριο του 2014 ήταν μεταξύ των καθηγητών του ΕΚΠΑ που είχαν πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες για την κατάληψη του Πανεπιστημίου και τη διακοπή των μαθημάτων.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Εστίας»,  οι βασικοί λόγοι της παραίτησης, είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -«δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ