{ Τελευταία νέα }

Πάπας Φραγκίσκος στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων: Είναι καιρός να υπηρετήσουμε τους άλλους


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Πάπας Φραγκίσκος στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων: Είναι καιρός να υπηρετήσουμε τους άλλουςΝα ξαναανακαλύψουμε ότι η ζωή δεν έχει νόημα εάν δεν την χρησιμοποιούμε για να υπηρετούμε τους άλλους

O πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων σήμερα στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
Στη λειτουργία, στην οποία συμμετέχει συνήθως δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αυτήν την φορά παρέστησαν περίπου 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ιερείς, μοναχές και μια χορωδία, όλοι τους τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
 
Η συμβολική πομπή έγινε για λίγα μόλις μέτρα, ενώ η τελετή μεταδόθηκε από την τηλεόραση και στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια πιστούς.
 
Στο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος προέτρεψε τους πιστούς να στραφούν στον Θεό.
«Κατά την τραγωδία μιας πανδημίας, ενώπιον τόσο πολλών ψευδών ασφαλειών που έχουν τώρα καταρρεύσει, μπροστά σε τόσες ελπίδες που προδόθηκαν, στην αίσθηση της εγκατάλειψης που βαρύνει τις καρδιές μας. Η πανδημία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μετατρέψουμε τον φόβο σε προσφορά. Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην παγιδευτούμε σε όσα έχουν μικρότερη σημασία. Να ξαναανακαλύψουμε ότι η ζωή δεν έχει νόημα εάν δεν την χρησιμοποιούμε για να υπηρετούμε τους άλλους. Θα ήθελα να πω ειδικά στους νέους...: Αγαπητοί φίλοι μου, κοιτάξτε τους πραγματικούς ήρωες, που εμφανίζονται αυτές τις ημέρες: δεν είναι όσοι είναι γνωστοί, για τα χρήματα και την επιτυχία τους, αλλά εκείνοι που προσφέρουν τους εαυτούς τους για να υπηρετούν τους άλλους».
 
Η Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς με την κορύφωσή της την Κυριακή του Πάσχα στις 12 Απριλίου 2020.
 
Πηγή φωτό edition.cnn.com

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ