{ Τελευταία νέα }

Πανελλαδική απεργία των τραυματιοφορέων σήμερα 23/1 στα δημόσια νοσοκομεία


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

 Πανελλαδική απεργία των τραυματιοφορέων σήμερα 23/1 στα δημόσια νοσοκομείαΠανελλαδική απεργία των τραυματιοφορέων σήμερα 23/1 στα δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας είναι «τρομακτική, αφού οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 60%. Σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2-3 τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς». Προσθέτει δε ότι  «πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων να το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών [και] έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ να αργούν να παραληφθούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και να καθυστερούν τα εξιτήρια».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πο στηρίζει την απεργία των τραυματιοφορέων αναφέρει ότι «δεν αποψιλώνεται ο κλάδος μόνο από συνταξιοδοτήσεις (200), αλλά και από μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά σωρηδόν 526 τραυματιοφορέων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθούν με προσλήψεις νέων».
Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων ζητά προσλήψεις άμεσα μόνιμων τραυματιοφορέων, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ