{ Τελευταία νέα }

Πάιατ: Προκλητικό το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

 Πάιατ: Προκλητικό το μνημόνιο Τουρκίας - ΛιβύηςΟ Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος υποστήριξε την άποψη ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ.

 
 
Σχετικά με το ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο ο κ. Πάιατ δήλωσε ότι «η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας για να διατηρήσουμε την σταθερότητα στην περιοχή.» Ο Αμερικανός πρέβης καταδίκασε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη. «Το μνημόνιο με την Λιβύη δημιούργησε εντάσεις την περιοχή. Δεν βοηθάει και είναι προκλητικό. Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες προς το πνεύμα της συνεργασίας και σταθερότητας που οι ΗΠΑ θέλουν για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως βλέπει την Ελλάδα ως ένα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και μέρος της λύσης.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε, ωστόσο, ότι «παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της εισβολής στην Συρία ή την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 … και εμείς και η Ελλάδα αναγνωρίζουμε πως πρέπει κατηγορηματικά η Τουρκία να παραμείνει προσηλωμένη στην Δύση και μέλος της Νατοϊκής συμμαχίας.»
 
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ