{ Εκδηλώσεις }

Ομιλία Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Εργασίας στο Ypsilon

 

Κατηγορίες: Διαλέξεις - Συζητήσεις - ομιλίες

Ομιλία Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Εργασίας στο Ypsilon
Δωρεάν

Χώρος: Ύψιλον (Ypsilon)
Διεύθυνση: Εδέσσης 5, Φραγκομαχαλάς ( Άνω Λαδάδικα), 54625
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ύψιλον (Ypsilon)
Τιμή: από 0.00

Πότε: 15/09/2019
Ώρα έναρξης: 15:00

O Δρ Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος Πρόεδρος της έδρας UNESCO on Futures Research, θα παρουσιάσει στο Ypsilon (Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη), τρία σενάρια για το μέλλον της εργασίας και της τεχνολογίας το 2050

O Δρ Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος Πρόεδρος της έδρας UNESCO on Futures Research, θα παρουσιάσει στις 13:00, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ypsilon, τρία σενάρια για το μέλλον της εργασίας και της τεχνολογίας το 2050 όπως προέκυψαν από την παγκόσμια έρευνα του Millennium Project, του think tank με έδρα την Ουάσιγκτον, που συντονίζει μελέτες έρευνας και προοπτικής.
 
Για τρίτη συνεχή χρονιά το Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service του ACT – American College of Thessaloniki συμμετέχει στο Reworks Agora 2019, την επιτυχημένη διεθνή συνάντηση σκέψης και ιδεών στη Θεσσαλονίκη, που φέτος επικεντρώνεται σε νέες επίκαιρες ιδέες συνυφασμένες με το ραγδαία μεταβαλλόμενο και τεχνολογικά τροφοδοτούμενο παρόν. 
 
Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και οι στρατηγικές αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν θα αποτελέσουν βασικό αντικείμενο της συζήτησης που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άλκηστη Γεωργίου.
 
Ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος είναι Πρόεδρος της έδρας UNESCO on Futures Research, που φιλοξενείται από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και επικεφαλής της Μονάδας Προοπτικής Διερεύνησης & Εργαλείων στο δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Έχοντας ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη Φυσική, τις Περιβαλλοντικές Σπουδές, τις Διεθνείς Σχέσεις και την Προοπτική Διερεύνηση, εργάστηκε αρχικά στον τομέα της μεταφοράς τεχνολογίας και της εμπορικής εκμετάλλευσης της έρευνας, πριν δημιουργήσει μια νέα δραστηριότητα που σχετίζεται με τη διεθνή ερευνητική συνεργασία. Από το 2010, επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις μελλοντικές μελέτες και προοπτικές. Σήμερα είναι πιστοποιημένος Future Strategist, μέλος του World Future Society (WFS), αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προοπτικής Διερεύνησης (FEN) και συμπροεδρεύων του ελληνικού τμήματος του Millenium Project, ενός think tank με έδρα την Ουάσιγκτον, που συντονίζει μελέτες έρευνας και προοπτικής.
 
Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Εργασίας
Δρ Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος
Πρόεδρος της έδρας UNESCO on Futures Research
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ypsilon, 13:00
Σε συνεργασία με το Dukakis Center του ACT

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ