{ Εκδηλώσεις }

Οίνου Αφηγήματα στον αύλειο χώρο του Remezzo


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Οίνου Αφηγήματα στον αύλειο χώρο του Remezzo

Χώρος:
Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 31, Καλαμαριά, 55132
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω
Τιμή: από 0.00

Πότε: 18/10/2020
Ώρα έναρξης: 11:00

Η εκδήλωση Οίνου Αφηγήματα θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Remezzo

Στην ιστορία του πολιτισμού, το κρασί αποτέλεσε μονάδα φορολογίας, ανταλλαγής, γιατρικό και δεισιδαιμονία, απαραίτητο έμβλημα γοήτρου και εξουσίας και πολύ συχνά μέσο διάδοσης νέων ιδεών και πρακτικών.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, δύο σωματεία της Καλαμαριάς, οι «Βορεάδες» Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς και το σωματείο επαγγελματιών Ακτίς Καλαμαριάς, υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στη διαδρομή του κρασιού μέσα στο χρόνο στην εκδήλωση Οίνου Αφηγήματα που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Remezzo (Ν. Πλαστήρα 31,Καλαμαριά) 11:00-14:00.

Μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Το κρασί από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα» η ambassador του World Food Travel Association Αθανασιάδου Μαρία, θα μυήσει τους ενήλικες συμμετέχοντες στην ιστορία του κρασιού.

Στον ίδιο χώρο, η ομάδα «Παίζοντας σε παραδοσιακά μονοπάτια» με τη μουσειοπαιδαγωγό Βαρβάρα Πίκουλα θα παρουσιάσει στους μικρούς συμμετέχοντες τον τρόπο παρασκευής του κρασιού και τη λαϊκή παράδοση παροιμιών, ποιημάτων και τραγουδιών που διασώζονται και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Η εκδήλωση τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς

0 Λόγω των μέτρων για τον Covid 19 παρακαλούμε τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κ.Πίκουλα να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6989705405


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ