{ Μουσική }

Οι PoEts DuEt στο Φιξ inart

στην performance «Στην Αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα Είναι Γραμμένο»


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Οι PoEts DuEt στο Φιξ inart

Χώρος: ΦΙΞ in art
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 15, 54627
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω ΦΙΞ in art
Τιμή: από 3.00
Ποιοι: Νικόλας Καραγκούνης, Εύη Παπαδοπούλου
Πότε: 05/04/2019 - 06/04/2019
Ημέρες & Ώρες
Παρασκευή: 21:30
Σάββατο: 21:30

Το Φιξ in art υποδέχεται τους PoEts DuΕt, Νικόλα Καραγκούνη και Εύη Παπαδοπούλου, στην performance «Στην Αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα Είναι Γραμμένο»

Οι PoEts DuEt στο Φιξ inart 5 & 6 Απριλίου στις 21:30.
Το Φιξ in art υποδέχεται τους PoEts DuΕt, Νικόλα Καραγκούνη και Εύη Παπαδοπούλου, στην performance «Στην Αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα Είναι Γραμμένο»

Μια μουσική παράσταση, μια διαφορετική προσέγγιση της ποίησης, με αφετηρία τη ΜελοΠοίηση.
Ο Νικόλας Καραγκούνης (πιάνο, κιθάρα, τραγούδι) και η Εύη Παπαδοπούλου (φλάουτο, τραγούδι) θα συνθέσουν ένα παζλ τραγουδιών–ποιημάτων και κειμένων, Ελλήνων και ξένων ποιητών. Από το Ρίτσο έως τον ΑζίζΝεσίν και τον Ελύτη έως την Κατερίνα Γώγου, τοΛουκρήτιο και έως τους JoyDivision.
Λόρκα, Μποντλέρ, Καρυωτάκης, Χριστιανόπουλος, Σκαρίμπας, Σεφέρης, Κίπλινγκ, Χικμέτ, Λουντέμης είναι μερικά ακόμα παραδείγματα...
Επιπλέον περιλαμβάνονται ποιήματα από νέους ποιητές της Θεσσαλονίκης, ενώ θα παρουσιαστούν ανέκδοτες μελοποιήσεις του Νικόλα Καραγκούνη σε ποιήματα του Ελύτη, του Καβάφη και του Μαγιακόφσκι.

Η παράσταση πλαισιώνεται από αφηγήσεις, performance, βίντεο  και εμβόλιμους θεατρικούς διαλόγους..
Το ποίημα γίνεται ρόλος, φωνή, μουσική, τραγούδισμα, εικόνα.. σώμα!
Μια σύνθεση ποιητικού λόγου και μουσικής, με ζητούμενο τον άνθρωπο.. στον έρωτα, στη μοναξιά, στην πολιτεία και στην ελευθερία.

Βιογραφικά Καλλιτεχνών:

Ο Νικόλας Καραγκούνης
κατάγεται από τη Χαλκίδα. Με σπουδές στο Ωδείο Β. Ελλάδος, έχει κάνει πολυποίκιλες συνεργασίες και σχήματα, (Interrail de la Musique, Tόσο Μακριά Τόσο Κοντά, Trio Carousel, Μ Ρασούλη, Χ.Παπαδόπουλο) μέλος και ηθικός αυτουργός των Σαν Ξέμπαρκων (μελοποιήσεις Ν. Καββαδία), ιδιαίτερες παραγωγές και θεατρική προϋπηρεσία (Μετάβαση, Λύκη Βυθού), μουσική παραγωγή πάνω σε δρόμους της Αρχαίας Ελληνικής μουσικής του Noesis / Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, ενώ έχει γράψει μουσική για παραστάσεις και μία ανεξάρτητη παραγωγή με προσωπικά τραγούδια (Αίνιγμα).

Η Εύη Παπαδοπούλου κατάγεται από τα Ιωάννινα. Απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με κατεύθυνση Υποκριτική (και καθηγητές Μ. Μαρμαρινό, Γ.Λεοντάρη , Δ. Κωνσταντινίδη κ.ά.) και ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων Ορθοφωνίας και Κινησιολογίας (Σ. Μιχαηλίδου, Α.Φούτση, Κ.Βόμβολο, Ρ.Κυριαζή κ.ά). Πτυχιούχος φλάουτου με δάσκαλο τον Νικολό Δημόπουλο, και ανώτερων θεωρητικών, με μαθήματα κλασικού

PoEtsDuEt
«Στην Αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα Είναι Γραμμένο»
Παρασκευή 5, Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 21:30

Φιξ in art, 26ης Οκτωβρίου 15
Είσοδος: 3 ευρώ

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ