{ Επιχειρηματικότητα }

Οι Φούρνοι Βενέτη βάζουν λουκέτο σε 5 καταστήματα λόγω κορωνοϊού και υψηλών ενοικίων


Κατηγορίες: Οικονομία

Οι Φούρνοι Βενέτη βάζουν λουκέτο σε 5 καταστήματα λόγω κορωνοϊού και υψηλών ενοικίωνΗ εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ A.B.E.E.T. τονίζει με έμφαση ότι δεν εμπίπτει στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ενώ καταγγέλει τα υψηλά ενοίκια από πλευράς των ιδιοκτητών.

Ηδη έχουν κλείσει καταστήματα σε Ασπρόπυργο και Άλιμο ενώ αναμένεται να κλείσουν και άλλα μαγαζιά σε Πλάκα, Περιστέρι και Φιλοθέη.
Όπως δήλωσε ο κ. Μονεμβασιώτης,  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Δυστυχώς πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωσης της πανδημίας. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που αρνούνται να μειώσουν το ύψος του ενοικίου.  Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στην αγορά δεν υπάρχουν χρήματα για κατανάλωση, ενώ κάθε νέα εξαγγελία που μιλάει για τηλεργασία και περιορισμό στα σπίτια, καθιστά τους καταναλωτές ακόμα πιο επιφυλακτικούς».
Σημειώνεται ότι η ιστορία του ψωμιού συνδέεται με την ιστορία των Φούρνων ΒΕΝΕΤΗ,  από το 1948, που άνοιξε ο πρώτος φούρνος της οικογένειας.  Πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, τα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ ήταν κερδοφόρα, ενώ είχαν προγραμματιστεί  και νέες επενδύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Ωστόσο, η επίδραση του Covid-19 στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την πορεία της επιχείρησης.
Πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής: 
Ορισμένα από τα καταστήματα του δικτύου θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο και προσωπικό ασφαλείας
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι:
-Αναστέλλεται η λειτουργία των παραγωγικών μονάδων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, κατά ποσοστό 80%. Οι μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, αποκλειστικά για την παραγωγή του ημερήσιου άρτου.
-Αναστέλλεται παράλληλα, σε ποσοστό 100%, η λειτουργία δύο θυγατρικών εταιριών στον χώρο της εστίασης.
Η εταιρεία, επίσης, ενημερώνει ότι ορισμένα από τα καταστήματα του δικτύου της θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο και προσωπικό ασφαλείας, με σκοπό να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό τον ημερήσιο άρτο και περιορισμένη γκάμα προϊόντων.
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ A.B.E.E.T. δεν εμπίπτει στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ