{ Life }

Οι 4 Ελληνικές ταινίες που παίζουν την Πέμπτη στη τηλεόραση


Κατηγορίες: Ταινίες σήμερα στην τηλεόραση

Οι 4 Ελληνικές ταινίες που παίζουν την Πέμπτη στη τηλεόραση
ΔωρεάνΓια σήμερα Πέμπτη τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν επιλέξει να δείξουν 4 ελληνικές ταινίες

Από τις Ελληνικές ταινίες που παίζουν σήμερα στη τηλεόραση αυτές που σας προτείνουμε να μη χάσετε είναι δύο, αλλά παίζουν ακριβώς την ίδια ώρα, οπότε πρέπει να επιλέξετε. Είναι η Θρυλική ταινία Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη (1968) μία από τις πιο αγαπημένες κλασικές και καλές ελληνικές κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Εξαιρετικοί όλοι οι πρωταγωνιστές αλλά ανυπερβλητη η σκηνή με τον Αθηνόδωρο Προύσαλη που ως ιδιοκτήτης μπουζουξίδικου ζητά τα χρωστούμενα από τη Γιουλάκη (cityportal.gr). Η άλλη ταινία που επίσης αξίζει είναι Τα 201 Καναρίνια (1964) το κάτι ξεχωριστό στην ταινία το δίνει ένας από τους πρωταγωνιστές του φιλμ, ο Χάρρυ Κλυνν που είναι και η αποκάλυψη της ταινίας, με το χαριτωμένο, σκερτσόζικο, γεμάτο γκριμάτσες πρόσωπο του και την μοναδική μιμητική του ικανότητα .Σεκάνς όπως αυτή στο άλσος με τον Χ. Κλύνν να τραγουδάει σαν «καρδερίνα» και να κυνηγάει με τον δικό του εξίσου μοναδικό, τρόπο την Ματίνα Καρρά, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τραγουδάει ενώ ταυτόχρονα παίζει σε ένα αόρατο σαξόφωνο τις νότες του τραγουδιού στο φτωχό δωματιάκι του, είναι κάποια από τα μοναδικά δείγματα του ταλέντου του (cine.gr).

 Δείτε και τις 15 ταινίες που παίζουν Πέμπτη στην τηλεόραση

 

Σχόλια, Πρωταγωνιστές, Υπόθεση

17:15 Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα 5 (2011) Open Κωμωδία (No rate)

Σκηνοθεσία:  Όμηρος Ευστρατιάδης Παίζουν: Κώστα Βουτσά, Στηβ Ντούζο, Ελένη Φιλίνη. Υπόθεση: Ένας ελληνοαμερικάνος αγοράζει το Λύκειο Χαβαλέ και προσλαμβάνει πρώην αποφοίτους του σχολείου που έχουν γίνει καθηγητές.
 
21:00  Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη (1968) Ant1 Κωμωδία (6,4/10 - 517 ψήφοι)
Μία από τις πιο αγαπημένες κλασικές και καλές ελληνικές κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Εξαιρετικοί όλοι οι πρωταγωνιστές αλλά ανυπερβλητη η σκηνή με τον Αθηνόδωρο Προύσαλη που ως ιδιοκτήτης μπουζουξίδικου ζητά τα χρωστούμενα από τη Γιουλάκη. Επίσης και οι σκηνές με τους Καίτη Παπανίκα ως Ρενα και Δημήτρη Νικολαίδη ως καθηγητή. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας και οι αρχές απαγόρευσαν στον Αλέκο Αλεξανδράκη, λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων, να ταξιδέψει στην Ιταλία για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Σκηνοθεσία: Ντίνου Δημόπουλου Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης. Υπόθεση: Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του. Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη
 
21:00 ► Τα 201 Καναρίνια (1964) ΕΡΤ1 Κωμωδία (6,5/10 - 64 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου Παίζουν: Χάρρυ Κλυνν, Έρρικα Μπρόγιερ, Φώτης Μεταξόπουλος, Τέλης Ζώτος, Παναγιώτης Καραβουσιάνος, Ματίνα Καρά, Μαρία Φωκά, Λάζος Τερζάς, Κώστας Δούκας, Ελένη Χαλκούση, Γιώργος Οικονόμου, Γιάννης Κοντούλης, Αμαλία Λαχανά, Βίκυ ΤζινιέρηΣενάριο: Πολύβιος Βασιλειάδης, Νίκος Τσιφόρος Υπόθεση: Μια σπουδάστρια μουσικής, η Λίλα –της οποίας ο θείος έχει καταχραστεί την περιουσία–, δέχεται να παίζει πιάνο για μια ιδιόρρυθμη γεροντοκόρη, τη δεσποινίδα Αριστέα, προσπαθώντας να κάνει τα καναρίνια της δεύτερης να κελαηδήσουν. Με την πάροδο του χρόνου, η Αριστέα αναθυμάται τη δική της νιότη και νιώθει αισθήματα προστασίας για τη Λίλα. Έτσι αναθέτει στον δικηγόρο της τη διεκδίκηση της περιουσίας της κοπέλας απ τον καταχραστή θείο. Όμως, σε κάποια επίσκεψη των φίλων της Λίλας, ο αρραβωνιαστικός της Πάρις βλέπει έκπληκτος μια φωτογραφία του πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός έρωτας της Αριστέας. Η αναπάντεχη συγκίνηση, όμως, δεν επιτρέπει στην άτυχη γυναίκα να χαρεί την αποκάλυψη κι έτσι πέφτει νεκρή από την ταραχή της. Στη διαθήκη της έχει αφήσει στη Λίλα τα 201 καναρίνια της, αλλά σ ένα φθαρμένο καναπέ ανακαλύπτεται κι ένα μεγάλο κομπόδεμα.
 
21:50 ► Νήσος 2 (2011) Alpha Κωμωδία (5,8/10 - 1.586 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος Υπόθεση: Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου μισού, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία! Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το «φάντασμα» της Ολυμπίας. 
 

__________________________

 

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα τηλεόρασης 
για όλη τη μέρα και όλα τα κανάλια
___________________________

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ