{ Τελευταία νέα }

Οι 21 πιο καταζητούμενες γυναίκες της Ευρώπης

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Οι 21 πιο καταζητούμενες γυναίκες της ΕυρώπηςΟ νέος ιστότοπος της Europol, αποκαλύπτει τα πρόσωπα των φυγόδικων που καταζητούνται σε 21 χώρες της ΕΕ - δεκαοκτώ από αυτούς, είναι γυναίκες.

H ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση του εγκλήματος ξεκίνησε μια εκστρατεία για να συλλάβει τους πιο διαβόητους καταζητούμενους εγκληματίες της ηπείρου.   

Ο νέος ιστότοπος της Europol, που ονομάζεται «Το έγκλημα δεν έχει φύλο», αποκαλύπτει με διαδραστικό τρόπο τα πρόσωπα των φυγόδικων που καταζητούνται σε 21 χώρες της ΕΕ και πως δεκαοκτώ από αυτούς, είναι γυναίκες.   «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι συνήθως αυτά τα εγκλήματα δεν διαπράττονται από γυναίκες, αλλά πολλά είναι εξίσου σοβαρά με αυτά που διαπράττουν οι άνδρες», δήλωσε η Tine Hollevoet, εκπρόσωπος της Εuropol. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι βάσει των περισσότερων στατιστικών στοιχείων, οι άντρες προηγούνται παγκοσμίως στο έγκλημα και την παραβατική συμπεριφορά. 

Οι καταζητούμενοι αντιμετωπίζουν μια σειρά κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, τράφικινγκ και διακίνησης ναρκωτικών. Η διαδραστική καμπάνια δείχνει πρώτα τους εγκληματίες να κρύβονται πίσω από μάσκες, προτού τα πρόσωπά τους αποκαλυφθούν καθώς οι αναγνώστες διαβάζουν τις ιστορίες πίσω από τα εγκλήματά τους.   

«Η ιδέα πίσω από την καμπάνια είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, με την εμπειρία μας να δείχνει ότι όσο περισσότερα μάτια κοιτάζουν τους φυγάδες, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εντοπιστούν και να συλληφθούν», λέει η αρχή.   
   
Συνολικά η ιστοσελίδα αποκαλύπτει 21 εγκληματίες που είναι στη λίστα με τους κορυφαίους καταζητούμενους. Δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα, αλλά έχει αναφορά σε καταζητούμενο στην Κύπρο. 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ