{ Τελευταία νέα }

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, για την απώλεια του Ντίνου Χριστιανόπουλου


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, για την απώλεια του Ντίνου ΧριστιανόπουλουΟ Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, για την απώλεια του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Ο «ποιητής της Θεσσαλονίκης», Ντίνος Χριστιανόπουλος, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. 
 
Χαρισματικός άνθρωπος με πολυδιάστατη και πολυσήμαντη προσφορά στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας, συνέδεσε για πολλές δεκαετίες το έργο του και τη ζωή του με τη Θεσσαλονίκη. 
 
Εμβληματική μορφή των ελληνικών γραμμάτων, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, εκτός από ποιητής, υπήρξε μεταξύ άλλων εκδότης, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, διηγηματογράφος. 
 
Ο σπουδαίος ποιητής αποτελούσε μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΑΠΘ, καθώς είχε αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ τον Ιούνιο του 2011, ενός Τμήματος του οποίου υπήρξε και απόφοιτος.
 
Για εμάς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποτελεί ξεχωριστή τιμή η μεγάλη δωρεά πολύτιμων τεκμηρίων της συλλογής του Ντίνου Χριστιανόπουλου στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.
 
Το εξαιρετικά σημαντικό και πλούσιο έργο που αφήνει πίσω του θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ