{ Τελευταία νέα }

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το Παρεκκλήσι Του Αγίου Ελευθερίου στο Επταπύργιο


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το Παρεκκλήσι Του Αγίου Ελευθερίου στο Επταπύργιο

Χώρος: Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ)
Διεύθυνση: Επταπύργιο, 54003
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ)


o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε το κάστρο του Γεντί Κουλέ και ξεναγήθηκε από τον Προϊστάμενο Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Σκιαδαρέση

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε το κάστρο του Γεντί Κουλέ όπου και ξεναγήθηκε από τον Προϊστάμενο Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Σκιαδαρέση. Στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Γεντί Κουλέ ο Προϊστάμενος Αρχαιοτήτων της πόλης, καλώς όρισε τον  Οικουμενικό  Πατριάρχη Κ.Κ Βαρθολομαίο στη Θεσσαλονικη. Ο κ Σκιαδαρεσης φανερά συγκινημένος μίλησε για την ιστορία και την συμβολή του κάστρου, αλλά και για την σημαντικοτητα της πόλης της Θεσσαλονίκης στο παγκόσμιο χάρτη
 
Το Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης -ένας ιστορικός αρχαιολογικός χώρος της πόλης- είναι συνυφασμένο με τη λειτουργία του για εκατό περίπου χρόνια (1890-1989) ως φυλακή.
Χιλιάδες Ελλήνων έζησαν στα κτίρια της αυλής, υπέφεραν, βασανίστηκαν. Ιδιαίτερα τις παλαιότερες εποχές, οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δύσκολες.
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κ.Κ Βαρθολομαίος εγκαινίασε  το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στο κάστρο του Γεντί Κουλέ πρώην φυλακές.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ