{ Τελευταία νέα }

O N.Φιλίππου & οι 320 Μεγάλες Επιχειρήσεις στη Βουλή. Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για το Aναπτυξιακό Nομοσχέδιο


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

O N.Φιλίππου & οι 320 Μεγάλες Επιχειρήσεις στη Βουλή. Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για το Aναπτυξιακό NομοσχέδιοΟ Νίκος Φιλίππου, Πρόεδρος του Think Tank ''Νέο Ρεύμα Νέο Οραμα'' και των 320 Μεγάλων Επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών, στην Κεντρική Μακεδονία, προχώρησε σε εισήγηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προτάσεις που έχουν υποβάλλει και υπογράμμισε την ανάγκη απόσυρσης της καταστροφικής διάταξης του Νομοσχεδίου (ΜΕΡΟΣ Ζ, άρθρο 3, 9β, σελ 448 χειρόγραφη ή 15/238).

Δείτε αναλυτικά την Ομιλία και το βίντεο που ακολουθεί.

 Ν. Φιλίππου Βουλή Αίθουσα Ολομέλειας, για τον Αναπτυξιακό στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου!
Θετικό το νομοσχέδιο. Υποβάλαμε προτάσεις 10 σελίδων. 
Οι θετικές διατάξεις να μην αφορούν μόνο τους οργανωμένους θύλακες με το 5% των μονάδων, αλλά και το 95% των μονάδων εκτός θυλάκων,  που είναι η "προίκα" μετά 10 χρόνια κρίσης.
Να αρθούν τα εμπόδια των επενδύσεων από τις μετεγκαταστάσεις - λουκέτα στις μονάδες παραγωγής χαμηλής και μέσης όχλησης και των υφισταμένων μονάδων (δεν επιτρέπει επεκτάσεις) και των νέων επενδύσεων, νέα ΑΦΜ, νέα ΚΑΔ στα 1.000.000 μ2 κενά κτίρια.
Ποιά ανάπτυξη, ποιές επενδύσεις με απαξίωση και περιοσρισμούς στις επενδύσεις!!!!
Εισήγηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο- 6 λεπτά
Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει θετικές διατάξεις. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Υποβάλαμε προτάσεις 10 σελίδων. Οι επιχειρήσεις υλοποιούν τις επενδύσεις. Υπάρχει όμως μια χωροταξική διάταξη που προκαλεί την απαξίωση των επιχειρήσεων και των επενδύσεων ... με τις μετεγκαταστάσεις – λουκέτα σε θύλακες σε 3- 4.000 μονάδες στην παραγωγή χαμηλής και μέσης όχλησης ΜΟΝΟ σε όλη την Κ. Μακεδονία. Είναι απότοκος των διατάξεων του περιφερειακού χωροταξικού Κ. Μακεδονίας. Προτείνονται βελτιώσεις και η απόσυρση της διάταξης των 10 γραμμών από τις 120 σελίδες ή να αντικατασταθεί από τη ρύθμιση του Ρυθμιστικού Αθήνας, για να έρθει η αναγέννηση.
Χαιρόμαστε που η Πολιτεία τόσο γρήγορα ασχολείται με τις επενδύσεις. Συνολικά το σχέδιο νόμου είναι θετικό για την διόρθωση διαφόρων εμποδίων ανάπτυξης. Θα προτείναμε προσθήκες στα επιμέρους κεφάλαια για να ανατραπεί η επενδυτική απραγία και από τους Έλληνες και από τους ξένους!
Οι προτάσεις υποβάλλονται από το think-tank Νέο Ρεύμα– Νέο Όραμα και τις 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών. Συμπλέουν ενυπόγραφα: 5 δήμαρχοι, 8 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές, 5 μεγάλοι οικονομικοί φορείς και οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις με ~15.000 εργαζόμενους και πωλήσεις κάθε χρόνο το ~50% του ΑΕΠ της Κ. Μακεδονίας ~ 6-7 δις ευρώ.
Στη διαβούλευση του αναπτυξιακού προτείναμε έναν Υπουργό Επενδύσεων με όλες τις αρμοδιότητες fast-track, έγκριση όλων επενδύσεων με ΥΑ/ ΠΔ/ ΦΕΚ για όλες τις μεγάλες επενδύσεις με ανατρεπτικές προθεσμίες και όχι απλή μεταφορά αρμοδιοτήτων στον Υπουργό, υπηρεσία υποδοχής επενδύσεων, αυτοτελή υπηρεσία απεμπλοκών επενδύσεων, επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων με 2-3 μέλη, μείωση διαχειριστικής αμοιβής για τις 50.000?, αδειοδοτικές και περιβαλλοντικές διαδικασίες με ανατρεπτική προθεσμία 60 ημερών σε Δήμους και Περιφέρειες, συνδρομή Enterprise Greece στην προσέλκυση επενδύσεων, να υπάγονται στον νόμο τα MOU, Comfort Letters, προσύμφωνα και από τις εταιρείες φορείς της υποδοχής επενδύσεων με ακίνητα, η ανώτατη κλίμακα να μην δίνεται μόνο σε ΒΙΠΕ αφού το 95% είναι εκτός περιοχών που μετά την κρίση είναι εκατομμύρια μ2 κενά κτίρια, κ. α.
Το νομοσχέδιο παρέχει πολλές ευκολίες για τους θύλακες. Χρήσιμο είναι το 5% της υφιστάμενης παραγωγής εντός οργανωμένων θυλάκων, αλλά είναι κρίσιμο μετά 10 χρόνια κρίσης να αναταχθούν θετικά και με πλήρη άρση των εμποδίων το 95% της παραγωγικής δομής χαμηλής και μέσης όχλησης που βρίσκεται εκτός ζωνών. Κανένας δεν περισσεύει. Εκεί κτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.
Εκτός από τις θετικές διατάξεις θα πρέπει να αναφερθούν και τα εμπόδια. Επισημαίνεται η αρνητική και καταλυτική επίπτωση της παρακάτω διάταξης:
ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Ζ, άρθρο 3, 9β, σελ 448 χειρόγραφη ή 15/238
(Βλ. επισυναπτόμενη φωτό):
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Για τις υφιστάμενες ... για 30 χρόνια “επιτρέπεται να εκσυγχρονίζονται ή να τροποποιούνται ... αν δεν έχουν επέλθει άλλες μεταβολές ρυθμιστικού σχεδιασμού”, όπως π. χ. Περιφερειακό Χωροταξικό Κ. Μακεδονίας = δηλαδή, δεν “σώνει” κανέναν, ούτε και τις υφιστάμενες!
Επιτρέπει να “εκσυγχρονίζονται ή να τροποποιούνται” ... δεν επιτρέπει επεκτάσεις, νέες δραστηριότητες, νέα ΑΦΜ, νέα ΚΑΔ και αυτός ο εκσυγχρονισμός στην μόνο για την ίδια κατηγορία όχλησης.
Δεν “σώνονται” οι νέες επενδύσεις στα υπάρχοντα κενά κτίρια των ~1.000.000 μ2 με νέα ΑΦΜ, νέες δραστηριότητες, ή νέα ΚΑΔ.
Στην Αττική σώνονται και προσκαλούνται από το Ρυθμιστικό Αθήνας και οι υπάρχουσες και νέες επενδύσεις και προσκαλούνται στα κενά κτίρια!
Σε κανένα Περιφερειακό Χωροταξικό δεν προβλέπονται οι μετεγκαταστάσεις – λουκέτα. Διατυπώνονται μόνο στη Κ. Μακεδονία.
Δύο (2) μέτρα και δύο (2) σταθμά!
Ποια ανάπτυξη και ποιες επενδύσεις ... όταν μόνο στη Κ. Μακεδονία προβλέπονται καθαρά μετεγκαταστάσεις από το Περιφερειακό Χωροταξικό και δεν σώνονται ούτε υφιστάμενες, ούτε νέες επενδύσεις στα κενά κτίρια!
 
ΠΡΟΤΑΣΗ
Προτείνεται η απόσυρση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της διάταξης. Σε κάθε περίπτωση να υπάρξει η αντίστοιχη με του Ρυθμιστικού Αθήνας και την επίσημη παρέμβαση της ΕΕ για την κατάργηση των χαρτών ερήμωσης στη δυτική Θεσσαλονίκη! Σε κάθε περίπτωση να σωθούν τα κενά κτίρια που είναι η “προίκα” της χώρας περί το 1.000.000 μ2. Δεν σώνονται οι νέες επενδύσεις, οι νέες δραστηριότητες, τα νέα ΑΦΜ και τα νέα ΚΑΔ!
Ρυθμιστικό Αθήνας ΡΣΑ ν. 4277/14:
Στήριξη της βιομηχανίας και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. Ενθάρρυνση της παραμονής με βελτίωση των όρων λειτουργίας. Στήριξη της ίδρυσης νέων μεταποιητικών δραστηριοτήτων χαμηλής και μέσης όχλησης στις περιοχές μικτών χρήσεων και ιδιαίτερα όπου υπάρχει κατάλληλο κενό κτηριακό απόθεμα και ειδικότερα βιομηχανικό.
01/03/19- η ΕΕ υπηρεσιακά και ο Πρόεδρος Γιούνκερ- επεσήμανε την κατάργηση των χαρτών ερήμωσης της δυτικής Θεσσαλονίκης με προσωπική απάντηση στους 320 και Νίκο Φιλίππου:
“....This does not prescribe the re-location of existing industries near establishments storing large quantities of dangerous substances nor does it prohibit investments into new or existing activities or require the closure of schools and health centres”.
Θα μην δικαιωθεί η αγωνία του προηγούμενου χωροταξικού! Ύστερα από 3 χρόνια καθυστέρησης από το 2015 στο 2019.
Αναφερθήκαμε στον ΠΘ και τον Υπουργό Ανάπτυξης, μας δήλωσε ότι συμφωνεί κράτησε το ΦΕΚ. 
Ευχαριστήσαμε τον ΠΘ και τον κ. Υπουργό. Χαρήκαμε για λίγο.
Σε ένα μήνα μπήκε η ίδια διάταξη στον αναπτυξιακό.
Απευθυνθήκαμε στον ΠΘ, Υφυπουργό στον ΠΘ και Υφυπουργό Χωροταξίας, εξηγήθηκαν καθαρά οι τεκμηριώσεις των θέσεων. Μείναμε με την άποψη ότι θα αποσυρθεί ή θα διορθωθεί στη βάση της η διάταξη.
Με άλλη διατύπωση έμεινε η ίδια.
Είναι δυνατόν την ώρα που ψάχνουμε επενδύσεις να υποβάλλονται σε μετεγκαταστάσεις - λουκέτα το 95% των μονάδων στη Κ. Μακεδονία!
Θετικά υπερασπίζεται η κυβέρνηση κάθε επένδυση! Είναι πάρα πολλοί αυτοί που υπέγραψαν συνειδητά για την άρση των εμπλοκών και καταστροφών, αφού μελέτησαν τις διατάξεις χωροταξίας.
Πιστεύουμε ότι βοηθάμε ουσιαστικά την πολιτεία και την χώρα.
Σας ευχαριστούμε!
16/10/19 - Βουλή concept! 2 λεπτά!!
Είμαστε οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών, συμφωνούν ενυπόγραφα 5 δήμαρχοι περοχών με 400.000 κατοίκους, 8 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές, 5 μεγάλοι οικονομικοί φορείς , δεν είμαστε με την στενή έννοια συνδικαλιστές.
Οι επιχειρήσεις υλοποιούν τις επενδύσεις. Θέλουμε την πολιτεία αρωγό στα οράματα μας.
Είμαστε υπέρμαχοι της ανάπτυξης και των επενδύσεων από ανέκαθεν.
Υποβάλαμε πολλές θετικές προτάσεις στη διαβούλευση για όλα τα θέματα.
Υπάρχουν όμως και τεράστια εμπόδια που φρενάρουν τις επενδύσεις της πατρίδας τόσα χρόνια!
Μας τυραννούν και απειλούμεθα με τις καταστροφικές χωροταξικές διατάξεις περί μετεγκατάστασης- λουκέτων που αφορά 3-4.000 επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης όχλησης σε ολόκληρη την Κ. Μακεδονία και οι παράνομοι χάρτες Σεβέζο για την ερήμωση εκτός ορίων υψηλής όχλησης μόνο για τη δυτική Θεσσαλονίκη, 3 χρόνια μέσω του περιφερειακού χωροταξικού.
Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην ΕΕ και στην Αττική ή σε άλλα περιφερειακά χωροταξικά.
Υπεγράφη ύστερα από 3χρόνια η ΚΥΑ σαν “νάρκη” 1 μόλις μέρα προ των εκλογών.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης κράτησε το ΦΕΚ, μας διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί μαζί μας και δεν θα το υπογράψει. Ευχαριστήσαμε και τον Υπουργό και τον ΠΘ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε ένα μήνα βρέθηκε η ίδια διάταξη στον αναπτυξιακό.
Ενημερώσαμε όλους τους αρμόδιους από ΠΘ, υπουργούς, βουλευτές και τους Υφυπουργούς ΠΘ και χωροταξίας. Πραγματοποιήθηκε μακρά συνάντηση. Φύγαμε με την αίσθηση ότι δεν θα υπάρχει η καταστροφή.
Άλλαξε η διατύπωση της διάταξης, αλλά με αίρεση ακύρωσης!
Παραμένει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα, με τα λουκέτα σε 3-4.000 επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης όχληση μόνο και σε ολόκληρη την Κ Μακεδονία!
Δεν διορθώνεται ή ίδια διάταξη γιατί δεν σώνονται ούτε οι υφιστάμενες μονάδες, ούτε οι νέες επενδύσεις, νέα ΑΦΜ και νέα ΚΑΔ στα ±1.000.000 μ2 κενά κτίρια!
Παρακαλούμε να την αποσύρετε.
Να μας καλέσετε να σας αναπτύξουμε τις λεπτομέρειες!
1λεπτό!
Αν παραμείνει η διάταξη όπως είναι, θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε απαξίωση- λουκέτα 3-4000 επιχειρήσεις σε όλη την ΠΚΜ !
Δεν υπάρχει αμφιβολία και τις υφιστάμενες και για τις νέες επενδύσεις στα κενά κτίρια!
Αυτό γίνεται κατά λάθος, από άγνοια κινδύνου, συνειδητά??
Όλοι θέλουν να γνωρίζουν!
Εμείς είμαστε οι μόνοι που το επισημάναμε εγκαίρως!
Αν ψηφιστεί, τι θα γίνει την άλλη μέρα!
 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ