{ Παιδί }

Ο Μάης των παραμυθιών 11 - 29 Μαΐου 2019

Γιορτή συνάντησης παραμυθιών, πολιτισμών και γλωσσών. Μια διαπολιτισμική και πολυγλωσσική γιορτή αφήγησης.


Κατηγορίες: Παιδικές παραστάσεις

Ο Μάης των παραμυθιών 11 - 29 Μαΐου 2019Για όγδοη συνεχή χρονιά οργανώνουμε, συνδιοργανώνουμε, συμμετέχουμε, δημιουργούμε το «Μάη των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών», για ενήλικες, παιδιά, γονείς.

Για όγδοη συνεχή χρονιά οργανώνουμε, συνδιοργανώνουμε, συμμετέχουμε, δημιουργούμε το «Μάη των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών», για ενήλικες, παιδιά, γονείς. Ένα πρόγραμμα για τους λάτρεις των παραμυθιών, των ιστοριών, των μύθων, των θρύλων:

Σεμινάρια για την Εκπαίδευση στην αφήγηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, νυχτερινή αφήγηση από 9 αφηγητές σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αφηγήσεις παραμυθιών εν πλώ και μύθων στο Παιδικό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Ελεφαντάστικο» του Δήμου Θεσσαλονίκης, πολυγλωσσική παράσταση αφήγησης και πολυγλωσσικό εργαστήριο-συνάντηση, στο Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας, οργάνωση παραστάσεων για παιδιά, γονείς και τη γειτονιά, σε συνεργασία με σχολεία και τους συλλόγους γονέων

Τις παραστάσεις και τα σεμινάρια πραγματοποιούν καταξιωμένοι αφηγητές, μουσικοί, επιμορφωτές, φορείς της πόλης και του εξωτερικού. Στις πολυγλωσσικές αφηγήσεις συμμετέχουν φυσικοί αφηγητές από διαφορετικές χώρες. Ο «Μάης των Παραμυθιών» εμπνέεται από την πολυχρωμία, πολυγλωσσία της πόλης και την επικοινωνία των ανθρώπων.

Το πρόγραμμά του πραγματοποιείται σε διάφορα σημεία της πόλης, «κινείται» μέσα στην πόλη όπως οι άνθρωποι στοχεύοντας στη συνάντηση των ανθρώπων, την ανταλλαγή ιδεών, τη γνωριμία, μέσα από το λόγο, τις ιστορίες, τα παραμύθια που ξέρουν να ιστορούν τα ταξίδια, τα όνειρα, τις επιθυμίες, τους φόβους, τη φιλία, την αγάπη, την πορεία σε δύσβατα μονοπάτια, την υπέρβαση, που ξέρουν να υφαίνουν σχέσεις με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα σεμινάρια:               
18-21  Μαΐου. Εκπαίδευση στην  Αφήγηση με θέμα: «Τα διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας στα παραμύθια
21 Μαΐου, Σεμινάριο για τους καθηγητές  της γαλλικής γλώσσας  & γαλλόφωνους. «Το παραμύθι, μια τέχνη που διαμορφώνει σχέσεις: Διδασκαλία και εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας μέσα από το παραμύθι».   

 

Για σεμινάρια μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας
στην ιστοσελίδα: www.action-art.gr
 

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.action-art.gr
[email protected]
facebook: Αction Art
καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ