{ Θέατρo }

Ο ήχος της απουσίας στην Facta Non Verba

Δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη»


Κατηγορίες: Θέατρο

Ο ήχος της απουσίας στην Facta Non Verba
Δωρεάν

Χώρος: Facta Non Verba
Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 18, 7ος όροφος, 54625
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Facta Non Verba
Τιμή: από 0.00

Πότε: 14/03/2019 - 16/03/2019
Ημέρες & Ώρες
Πέμπτη: 21:30
Παρασκευή: 21:30
Σάββατο: 21:30

Η θεατρική παράσταση της ομάδας Τσιριτσάντσουλες, "Ο ήχος της απουσίας" θα λάβει χώρα στην Facta Non Verba στις 14/15/16 Μαρτίου 2019.

Η θεατρική παράσταση της ομάδας Τσιριτσάντσουλες, "Ο ήχος της απουσίας" θα λάβει χώρα στην Facta Non Verba στις 14/15/16 Μαρτίου 2019.
Ώρα έναρξης παραστάσεων 21.30.
Η διεύθυνση του χώρου μας είναι Βαλαωρίτου 18 (με είσοδο και από τη Λέοντος Σοφού 20), στον 7ο όροφο, Θεσσαλονίκη
Οι παραστάσεις θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά.

Οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν στη Facta non Verba τη θεατρική παράσταση:
"Ο ήχος της απουσίας"
Δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη»
Σκηνοθέται-ερμηνευταί: Μαρίνος Μουζάκης, Ντίνα Μαυρίδου
Χειριστής ψηφιακών οπτικοακουστικών συστημάτων-Αστροναύτης: Ηρώ
Κατσιφλώρου/Νίκος Σαρηγιάννης
Σκηνικός διάκοσμος-κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου
Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου
Επεξεργασία και σύνθεση μαγνητοσκοπημένου υλικού: Μαρίνος Μουζάκης
Υπεύθυνη παραγωγής: Ντίνα Μαυρίδου
Παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2018

Ευχαριστούμε τον Σταύρο και την Κατερίνα Τσιώλη, την ομάδα Πείρα(γ)μα, τον Κώστα Δεσποινιάδη, τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και όλους όσους βοήθησαν στην παραγωγή αυτής της παράστασης.

Υπόθεση:
Η δημοπρασία. Ο Αριστείδης επιχειρεί να φέρει σε πέρας μία μεταμεσονύκτια εκπομπή δημοπρασίας σε ένα τηλεοπτικό κανάλι που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.Η γυναίκα του αστροναύτη. Η Γωγώ είναι η γυναίκα του μοναδικού αστροναύτη της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρείας. Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός πλασιέ, την ημέρα της αναχώρησης του άντρα της για την πιο επικίνδυνη αποστολή του, θα αποτελέσει αφορμή για να εκφράσει τις αγωνίες και τους πόνους της.

Για την παράσταση:
Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να παρουσιάζουμε δύο μονολόγους του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη». Δύο κείμενα σπαρταριστά αλλά συγχρόνως γεμάτα απόγνωση, που αναφέρονται στον κύριο Αριστείδη και τη Γωγώ, δηλαδή τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που έρχονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που προκύπτουν από τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους. Δύο σύγχρονοι μονόλογοι γραμμένοι στο απαράμιλλο ύφος του Σταύρου Τσιώλη, καταιγιστικοί, περίτεχνα κλιμακούμενοι, αστείοι μα και απελπισμένοι. Δύο ιστορίες ανθρώπων, που ενώ φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό, εξελίσσονται με φόντο την ίδια μουσική υπόκρουση: Τον ήχο της απουσίας.Εμείς πήραμε αυτά τα έργα και προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε τα όριά τους. Συνομιλήσαμε με τους ήρωες και προσπαθήσαμε να τους κατανοήσουμε, ακόμα και να τους αγαπήσουμε. Όπου μπορέσαμε, κρατήσαμε τις σκηνοθετικές οδηγίες που παραθέτει ο ίδιος ο Τσιώλης στο βιβλίο του (Σταύρος Τσιώλης «Θεατρικά» εκδ. Πανοπτικόν 2016) εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο λόγω των ειδικών συνθηκών της δικής μας παραγωγής. Το ίδιο έγινε και με τις περισσότερες από τις μουσικές επιλογές του. Αφεθήκαμε στον ρυθμό των κειμένων κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάζουμε τον «ήχο της απουσίας», μια παράσταση με αρκετά διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετωπίζαμε στις έως τώρα παραστάσεις μας

    
Facta non Verba Βαλαωρίτου 18, 7ος όροφος (είσοδος και από Λέοντος Σοφού 20)

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ