{ Μουσική }

O Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά την Δήμητρα Σελεμίδου στη Ρωμαϊκή Αγορά


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

O Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά την Δήμητρα Σελεμίδου στη Ρωμαϊκή Αγορά
Δωρεάν

Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Δήμητρα Σελεμίδου
Πότε: 22/07/2020
Ώρα έναρξης: 19:30

Μουσική Περιήγηση: από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη, στις εικόνες από μία έκθεση του Mussorgsky” από το Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου προτείνουν μια μουσική περιήγηση από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη στις εικόνες από μια έκθεση του Mουσόργκσκι.

Το ταξίδι τους θα αρχίσει από το Ρωμαϊκό Ωδείο Δίου (20/7) και θα συνεχιστεί με δύο σταθμούς στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης (22/7) και στο Βυζαντινό Κάστρο Πλαταμώνα (25/7).

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, θα ακουστούν αγαπημένες μελωδίες του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού που υπηρέτησε με σεβασμό τόσο την κλασική (ως Γιάννης Κωνσταντινίδης) όσο και την ελαφρά μουσική (ως Κώστας Γιαννίδης).

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης έχει συμπληρώσει 30 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή ως σολίστ, συνθέτης και παιδαγωγός και έχει στο ενεργητικό του εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και μουσικά κέντρα και με συνεργασίες με διάσημα σύνολα και λαμπρούς μαέστρους.

Η Δήμητρα Σελεμίδου έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει συμπράξει με την ΕΛΣ και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο φημισμένος βιρτουόζος του πιάνου θα ερμηνεύσει τη δεξιοτεχνική σουίτα Εικόνες από μια έκθεση (1874) του Μοντέστ Μουσόργκσκι, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της Ρωσικής Σχολής.

O Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά την Δήμητρα Σελεμίδου:
«Μουσική Περιήγηση: από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη, στις εικόνες από μία έκθεση του Mussorgsky” από το Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 
Συντελεστές:
Κωστής Πυρένης (κιθάρα), Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο)
Ρωμαϊκή Αγορά - Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 19.30

Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/05/o-giorgos-emmanouil-lazaridis-sti-romaiki-agora-thessaloniki/


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ