{ Εκδηλώσεις }

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα
Δωρεάν

Χώρος:
Διεύθυνση: ,
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω
Τιμή: από 0.00

Πότε: 18/10/2020
Ημέρες & Ώρες
Κυριακή: 10:00

Οι εκδηλώσεις για την “Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα” θα λάβουν χώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και στις δύο Δημοτικές Ενότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου

Την επέτειο του Μακεδονικού αγώνα τιμά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της μνήμης και της θυσίας των Ελλήνων αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονικής Γης.

Οι εκδηλώσεις για την “Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα” θα λάβουν χώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και στις δύο Δημοτικές Ενότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου και περιλαμβάνουν δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου (ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904) στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα 157 της 25/2/1969 (ΦΕΚ 46/11.3.1969).Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, όπως επίσημες δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
-Ώρα: 10 :30 π.μ.
Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικό κ. Στέργιο Παπαδόπουλο.
-Ώρα: 11 :00 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα.
Κατάθεση στεφάνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
-Ώρα: : 10 :00 π.μ.
Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
-Ώρα: 11 :00 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πλατείας Δημαρχείου.
Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον μαθηματικό του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Κατάθεση στεφάνου.

Σημειώνεται ότι λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένη εκπροσώπηση των σχολείων του Δήμου, που προέκυψε μετά από κλήρωση.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ