{ Υγεία }

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Βρέφη με πολύ βαριά βαρηκοΐα άκουσαν για πρώτη φορά μετά την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»:  Βρέφη με πολύ βαριά βαρηκοΐα άκουσαν για πρώτη φορά μετά την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.Βρέφη με πολύ βαριά βαρηκοΐα άκουσαν για πρώτη φορά μετά την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματο

Εικοσιπέντε βρέφη και νήπια, με πολύ βαριά βαρηκοΐα άκουσαν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρας τους μετά από την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.
Το ρεκόρ χειρουργικών επεμβάσεων για το 2019 ανήκει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στην ομάδα της Β΄Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ. Μιλώντας στο Γιώργο Ροδάκογλου ο κύριος Μάρκου αποκάλυψε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, γεννιούνται κάθε χρόνο περίπου πενήντα παιδιά με σοβαρά προβλήματα ακοής. Ο Dr Κωνσταντίνος Μάρκου ανέφερε ακόμα ότι  η χειρουργική επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος σε ενήλικες αποδίδει άμεσα αποτελέσματα ενώ σε νήπια και βρέφη ο χρόνος κατάκτησης της ακοής απαιτεί έως και τρία χρόνια.Το σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος θεωρείται η ποιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης, του προβλήματος της βαρηκοΐας. Μετατρέπει τους καθημερινούς ήχους σε κωδικοποιημένους ηλεκτρικούς παλμούς οι οποίοι και διεγείρουν τις νευρικές ίνες στον κοχλία. Το ακουστικό νεύρο μεταφέρει τα σήματα στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι.
Το κόστος του εμφυτεύματος υπολογίζεται στις 27.000 ευρώ και καλύπτεται απ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στην ΤV 100 και την εκπομπή ''τα λόγια της πόλης''.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ