{ Τελευταία νέα }

Νιγηρία: Βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και χτυπημένοι μαθητές σε ισλαμικό «σχολείο» που πλήρωναν και δίδακτρα

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Νιγηρία: Βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και χτυπημένοι μαθητές σε ισλαμικό «σχολείο» που πλήρωναν και δίδακτρα147 άνθρωποι, θύματα σωματικής και ψυχολογικής βίας, που ήταν αλυσοδεμένοι, απελευθερώθηκαν από ένα αναμορφωτήριο - «σχολείο» στη βόρεια Νιγηρία

147 άνθρωποι, υπήρξαν θύματα σωματικής και ψυχολογικής βίας, σε ένα «σχολείο»στη Βόρειο Νιγηρία! Πρόκειται για ένα αναμορφωτήριο-κορανική σχολή, στο οποίο έγινε έρευνα αστυνομικών στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε τέτοιου είδους ιδρύματα.   

Κατά της διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο «σχολείο» της Ριγκάσα, στην Πολιτεία Καντούνα, βρέθηκαν 147 αλυδοσεμένοι άνθρωποι, εκ των οποίων οι 22 ήταν γυναίκες και 4 ανήλικοι.   

«Όλοι τους ήταν αλυσοδεμένοι και είπαν ότι τους χτυπούσαν συχνά ενώ ορισμένες από τις γυναίκες δήλωσαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά», εξήγησε η Χαφσάτ Μπάμπα, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Πολιτείας Καντούνα.   Ο διευθυντής του σχολείου συνελήφθη.   

Πρόκειται για την τέταρτη έρευνα σε τέτοιο ίδρυμα μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ανήλικοι, απελευθερώθηκαν. Συνήθως οι οικογένειες τους στέλνουν να «αναμορφωθούν» επειδή πίνουν αλκοόλ, κάνουν χρήση ναρκωτικών ή έχουν διαπράξει μικροαδικήματα.   

Άλλοι γονείς νόμιζαν ότι τα παιδιά τους θα εκπαιδευτούν και μάλιστα πλήρωναν και δίδακτρα.   «Ορισμένοι έχουν ψυχιατρικά προβλήματα», είπε η Μπάμπα.   

Οι αρχές της Καντούνα έχουν δεσμευτεί ότι θα κλείσουν αυτά τα «απαράδεκτα» ιδρύματα, αφού εντόπισαν περισσότερους από 300 κρατούμενους σε ένα τέτοιο αναμορφωτήριο της πόλης.   Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, στον ιδιοκτήτη του «σχολείου» της Ριγκάσα ανήκει και άλλο ένα, στη γειτονική Πολιτεία Κατσίνα, στο οποίο έγινε έρευνα την περασμένη εβδομάδα. Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη συλληφθεί.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ