{ Τελευταία νέα }

Νέος διαγωνισμός για 1.000 λεωφορεία για την κάλυψη των συγκοινωνιακών απαιτήσεων ΟΑΣΘ και ΟΑΣΑ


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Νέος διαγωνισμός για 1.000 λεωφορεία για την κάλυψη των συγκοινωνιακών απαιτήσεων ΟΑΣΘ και ΟΑΣΑΝέο διαγωνισμό για την προμήθεια 1.000 λεωφορείων σε Θεσσαλονίκη καιΑθήνα , προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 1.000 λεωφορείων σε Θεσσαλονίκη καιΑθήνα , προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 
Αυτό ανέφερε, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτή η προμήθεια θα καλύψει τις συγκοινωνιακές απαιτήσεις του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τον κύριο Σταθόπουλο, ο σχεδιασμός προβλέπει την προμήθεια 650 λεωφορείων για τον ΟΑΣΑ και 350 για τον ΟΑΣΘ, αρκετά από τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα. Ζητούμενο αποτελεί η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, με κύριες πηγές το ΕΣΠΑ και την ΕΤΕπ.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια 750 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (400 στην Αθήνα και 350 στην Θεσσαλονίκη), συνολικού προϋπολογισμού 461 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό υποβλήθηκαν προσφυγές από αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες έγιναν δεκτές. 
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ