{ }

Μωυσίδης: «Μπορούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μία πραγματικά βιώσιμη πόλη»


Κατηγορίες: Δημοτικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη | Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Μωυσίδης: «Μπορούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μία πραγματικά βιώσιμη πόλη»Στην εκπομπή “Μέσα σε όλα” και στη δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση από το κανάλι Βεργίνα, φιλοξενήθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών”, Βασίλης Μωυσίδης.

Στην εκπομπή “Μέσα σε όλα” και στη δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση από το κανάλι Βεργίνα, φιλοξενήθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών”, Βασίλης Μωυσίδης.
 
Στη συνέντευξη που παρέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι για να τα καταφέρει κάποιος ως δήμαρχος της πόλης «πρέπει να είναι τολμηρός, ξεκάθαρος, αληθινός και όχι αληθοφανής και ουσιαστικά να είναι έτοιμος να έρθει σε ρήξη με πολιτικά κατεστημένα. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες των κομματικών υποψηφίων, των κομματικών γραμμών όσον αφορά στην υποψηφιότητα ορισμένων ανθρώπων που έχουν θέσει για να ασχοληθούν με το δήμο. Νομίζω ότι η άκρατη κομματικοποίηση δεν έχει θέση. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στα ζητήματα του δήμου τους».
 
Έμφαση δόθηκε και στο θέμα της ασφάλειας, η οποία αποτελεί βασικό πρόβλημα της πόλης και η κατάσταση η οποία επικρατεί αποτρέπει τους πολίτες από το να κινηθούν ελεύθερα και χωρίς φόβο. «Δεν υπάρχει μαγικό για το ζήτημα της ασφάλειας. Είναι κάτι το οποίο ταλανίζει εδώ και χρόνια όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη και για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικά και έντιμα πολιτική βούληση. Θεωρώ ότι αν δεν ασχοληθεί η κεντρική κυβέρνηση με το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν συνεργαστεί ο δήμος με την κυβέρνηση σ?αυτό το ζήτημα, τότε φοβάμαι πολύ ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Θεωρώ όμως ότι ο δήμος έχει τον αντίστοιχο μοχλό πίεσης που μπορεί να ασκήσει στην κυβέρνηση, ούτως ώστε να φανεί αποτελεσματικός», επεσήμανε ο Βασίλης Μωυσίδης.
 
Με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Μωυσίδης δήλωσε ότι «ορισμένοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ταλαιπωρημένους ανθρώπους, οι οποίοι  έρχονται εδώ, εγκλωβίζονται και στοιβάζονται σε μία χώρα που αν μη τι άλλο δεν έχει μεταναστευτική πολιτική. Εδώ δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα δικά μας παιδιά, πώς θα κρατήσουμε τους ανθρώπους αυτούς; Με τι εχέγγυα; »
 
Ακόμη, σε ερώτηση που του τέθηκε για το πώς μπορεί η Θεσσαλονίκη να γίνει μία βιώσιμη πόλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι « εμείς θα προσπαθήσουμε πραγματικά να την κάνουμε βιώσιμη και θα προσπαθήσουμε χωρίς να πούμε  ψέμματα, να κάνουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε».
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καθαριότητα, για την οποία ο Βασίλης Μωυσίδης δήλωσε ότι «εμείς έχουμε τη διάθεση να φέρουμε στη Θεσσαλονίκη και να χτίσουμε το πρότυπο της Στοκχόλμης». Συμφωνήθηκε όμως ότι  για να επιτευχθεί όμως αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαμόρφωση μίας συγκεκριμένης νοοτροπίας και παιδείας γύρω από το ζήτημα.
 
Από τη συζήτηση δεν έλειψε και η αντίστοιχη αναφορά γύρω από το θέμα της συγκοινωνίας καθώς και της στάθμευσης. «Ο δήμος μπορεί να εκμεταλλευτεί πολλά οικόπεδα που έχει στην κατοχή του, έτσι ώστε να γίνουν χώροι πάρκινγκ και να αποσυμφορηθεί το κέντρο, αλλά και οι συνοικίες», διαπίστωσε ο Βασίλης Μωυσίδης.
 
Για το αν η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να γίνει ελκυστική για τους τουρίστες, ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών” , συμφώνησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μία ιστορία αρκετών αιώνων. Έχει πολλά ιστορικά μνημεία τα οποία φροντίσαμε κατά καιρούς να μην αναδείξουμε και σ?αυτό το κομμάτι δείξαμε μία ανεπάρκεια. Θα μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ελκυστική προς τους τουρίστες αναδεικνύοντας τα μνημεία της, τον πολιτισμό της και φυσικά δημιουργώντας τουριστικές ατραξιόν, όπως είναι το τελεφερίκ. Μ αυτό τον τρόπο θα δώσουμε κίνητρα και εργασιακές ευκαιρίες σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη». 
 
 
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ