{ Σινεμά }
ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΕΛ ΠΑΣΟ

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΕΛ ΠΑΣΟ

Ο Άνθρωπος που πολλοί αποκαλούν Μάνκο (Κλιντ Ηστγουντ) είναι κυνηγός επικηρυγμένων κακοποιών και βγάζει τα προς το ζην από τις αμοιβές που παίρνει, ένα επάγγελμα που κάνει και ένα πρώην μέλος του αμερικανικού στρατού που ονομάζεται Συνταγματάρχης Ντάγκλας Μόρτιμερ (Λι Βαν Κλιφ). Τελικά και οι δύο μαθαίνουν ότι ένας αδίστακτος ψυχοπαθής που ονομάζεται «Ελ Ιντίο» (Τζιάν Μαρία Βολοντέ) έχει αποδράσει από τις φυλακές με την βοήθεια της συμμορίας του.
 
Ο Ιντίο έχει πάνω του ένα μουσικό ρολόι τσέπης που ήταν ένα ενθύμιο της νιότης του, το χρησιμοποιεί για να το φορά στη μονομαχία. Μια σειρά από φλάσμπακ αποκαλύπτουν ότι είχε πάρει το ρολόι από μια νεαρή γυναίκα (Ροζμάρι Ντέξτερ), η οποία μετά θα αυτοκτονήσει και αφού προηγουμένως την είχε βιάσει και δολοφόνησει τον σύζυγό της. Το περιστατικό αυτό έχει στοιχειώσει τον Ιντίο, που καπνίζει ένα εθιστικό φάρμακο για να θολώσει τη μνήμη του.
 
Ο Ιντίο σχεδιάζει να ληστέψει την τράπεζα του Ελ Πάσο, η οποία έχει μια συγκεκαλυμμένη κρύπτη που περιέχει «σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια». Ο Μάνκο φτάνει στην πόλη και είναι σε γνώση του Μόρτιμερ, ο οποίος είχε φτάσει νωρίτερα. ​Ο Μάνκο θα αντιμετωπίσει τον Μόρτιμερ αφού και οι δύο έχουν μελετήσει ο ένας τον άλλον και αποφασίζουν να συνεργαστούν. Ο Μόρτιμερ πείθει τον Μάνκο να συμμετάσχει στην συμμορία του Ιντίο για να καταφέρουν να τον συλλάβουν και έτσι ο δεύτερος θα μπει στη συμμορία αφού προηγουμένως είχε απελευθερώσει έναν φίλο του Ιντίο από τη φυλακή, παρά τις υποψίες του Ιντίο.....

Διάρκεια: 132 λεπτά
Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Λεόνε
Ηθοποιοί: Κλιντ Ήστγουντ, Λι Βαν Κλιφ και Τζιάν Μαρία Βολοντέ.Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

 

 

 

 

 


 

Ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα