{ Σινεμά }
ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Η Σάρλοτ Τσάρλι Νιούτον (Τερέζα Ράιτ) πλήττει σκεπτόμενη την ήρεμη ζωή στο σπίτι με τους γονείς και την αδελφή της. Εύχεται να συμβεί κάτι συναρπαστικό στη ζωή της και ξέρει ποιος θα ήταν εκείνος που θα την έβγαζε από την πλήξη της. Μια επίσκεψη από τον πολυταξιδευμένο και διανοούμενο θείο της Τσάρλι Όκλεϊ (Τζόζεφ Κότεν) θα έφερνε πολλές αλλαγές στη ζωή της.
 
Κάποια στιγμή λαμβάνει ένα τηλεγράφημα από το θείο της που ανακοινώνει ότι σκοπεύει να τους επισκευτεί για μερικές μέρες. Η Τσάρλι είναι ευτυχισμένη όταν κάποια στιγμή ο θείος της φτάνει στο σπίτι της οικογένειας της. Ο θείος Τσάρλι και η μικρή του ανιψιά βγαίνουν μαζί κι εκείνη θαυμάζει την κομψότητα και τους τρόπους του, καθώς καταφέρνει να γοητεύσει όλους τους θαμώνες της λέσχης όπου συχνάζουν.
 
Κάποια στιγμή όμως η Τσάρλι αρχίζει να παρατηρεί ότι υπάρχει κάτι παράξενο στη συμπεριφορά του θείου της, ο οποίος έχει τη συνήθεια να αφαιρεί από την τοπική εφημερίδα αποκόμματα που αναφέρονται στην ιστορία ενός άνδρα που παντρεύεται πλούσιες χήρες κι έπειτα τις σκοτώνει. Όταν φτάνουν στο σπίτι δυο ξένοι οι οποίοι της κάνουν ερωτήσεις για το αγαπημένο θείο Τσάρλι, οι υποψίες της Τσάρλι αυξάνονται κι ο φόβος την κυριεύει.

Διάρκεια: 108 λεπτά
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Ηθοποιοί: Τζόζεφ Κότεν, Έντνα Μέι Γουάνακοτ, Κλάρενς Μιουζ, Μακντόναλντ Κάρεϊ, Τσαρλς Μπέιτς, Χιουμ Κρόνιν, Εστέλ Τζούελ, Χένρι Τρέιβερς, Πατρίσα Κόλινγκ, Τερέσα Ράιτ, Τζάνετ Σο, Γουάλας Φορντ, Ίρβιν ΜπέικονΔείτε το τρέιλερ της ταινίας