{ Life }

Μιλφέιγ με έτοιμη σφολιάτα από τη Μαρία Αργύρη


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Μιλφέιγ με έτοιμη σφολιάτα από τη Μαρία Αργύρη



Μιλφέιγ με έτοιμη σφολιάτα από τη Μαρία Αργύρη

 
Υλικά
 
Κρέμα
 
    4 κρόκοι αυγών
    100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
    30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    30 γρ. κορν φλάουρ
    2 κάψουλες βανίλιας
    500 γρ. γάλα φρέσκο
    80 γρ. βούτυρο
 
Φύλλα
    1 πακέτο σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα, τα οποία αποψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες,
    που αναγράφονται στη συσκευασία)
    2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
 
Διαδικασία
 
Φτιάχνουμε την κρέμα: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, καλύτερα με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί πολύ καλά σε μέτρια φωτιά. Όταν το γάλα πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά χωρίς να κλείσουμε το μάτι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μπολ με το μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψουν οι κρόκοι. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ξανατοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να κοχλάσει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθεί κι αυτό. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα να κρυώσει εκτός ψυγείου. Μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
 
Ετοιμάζουμε τα φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες. Ξεδιπλώνουμε από ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε κάθε λαμαρίνα. Τις τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι, για να μην φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε ταυτόχρονα τις σφολιάτες στον αέρα για περίπου μισή ώρα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα και τις κόβουμε δίνοντάς τους τετράγωνο σχήμα. Θρυμματίζουμε με τα χέρια όσο φύλλο περισσεύει. Προσθέτουμε την άχνη στο τριμμένο φύλλο και ανακατεύουμε.
 
Βγάζουμε την κρύα κρέμα από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με αυγοδάρτη. Βάζουμε τη μία τετράγωνη σφολιάτα σε μια πιατέλα. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα. Σκεπάζουμε με την άλλη τετράγωνη σφολιάτα. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με το τριμμένο φύλλο.
 
Μυστικό: Για πιο πληθωρικό αποτέλεσμα, διπλασιάζουμε τα υλικά της κρέμας
 
Πηγή gastronomos.gr
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ