{ Τελευταία νέα }

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια ότι βγαίνετε για άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια ότι βγαίνετε για άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετεΒγάλτε άδεια ότι βγαίνετε για άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε

Η ομιλία του Μητροπολίτη Κέρκυρας την 25η Μαρτίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.  O Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς να αψηφήσουν τα μέτρα  και να πάνε στην εκκλησία να κοινωνήσουν. Τους σύστησε μάλιστα να στείλουν μήνυμα στο 13303 επιλέγοντας τον αριθμό που αφορά την προσωπική άσκηση.
Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας παρακίνησε τους πιστούς να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως τη σωματική άσκηση, προκειμένου να μεταβούν στους ναούς.
Αναφερόμενος στο Πάσχα, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είπε ότι οι πιστοί δεν αντέχουν να γιορτάσουν το Πάσχα κλεισμένοι στο σπίτι τους και χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας».
«Προσευχηθείτε ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις αυτές της πρόβας, η οποία γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς. Και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται στην εποχή μας και στην πατρίδα μας» ανέφερε.
Τι είπε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος:
«Μπορούν οι άνθρωποι και την άσκησή τους την προσωπική να κάνουν, ακόμα και τα σκυλάκια τους έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε η απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στην εκκλησία να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας. Βγάλτε, λοιπόν, και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι "εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση" και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε "μην πανικοβάλλεστε" αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας. Μην φοβείστε, μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η ζωή, υπάρχει η χαρά, υπάρχει η ελπίδα. Μόνο η εκκλησία μας και ο Θεός ο αληθινός μπορεί να μας εμψυχώσει. Προσευχηθείτε αδελφοί ,έτσι ώστε να αλλάξουν και οι καταστάσεις αυτής της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς».

<iframe width="680" height="383" src="https://www.youtube.com/embed/xBeF7VbBndQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ