{ Τελευταία νέα }

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Δεν συμμετέχουμε στη σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Δεν συμμετέχουμε στη σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού ΣυμβουλίουΜένουμε Θεσσαλονίκη: Δεν συμμετέχουμε στη σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με ανακοίνωσή της προς τα ΜΜΕ η παράταξη ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, έκανε γνωστό ότι δεν συμμετέχει στην σημερινή έκτακτη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξήγησε τους λόγους για την απόφασή της αυτή. 
Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης. 
 
Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
 
Παρακάτω, παραθέτουμε την επιστολή που αποστείλαμε σήμερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την δια περιφοράς (ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων) σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Κύριε Πρόεδρε,
Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι τα θέματα που πρόκειται να ψηφιστούν είναι αρκετά σημαντικά για την πόλη μας, ώστε να εγκριθούν δίχως να έχει προηγηθεί συζήτηση επί αυτών. Είναι για εμάς ζήτημα δεοντολογίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι όταν τοποθετούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο δεν συνομιλεί απλά η διοίκηση με την αντιπολίτευση, αλλά λογοδοτούμε όλοι ενώπιον της πόλης που μας εξέλεξε.
Τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τις βλέπει και από την τηλεόραση πολύς κόσμος, εξάλλου. Ιδίως όταν έχει να κάνει και με ζητήματα κεντρικού, γενικού ενδιαφέροντος.
Ας ληφθεί αυτό και ως απάντηση σε δημοσιεύματα, ότι συζητείται ο περιορισμός της τηλεοπτικής του κάλυψης, αλλά και σε μια γενικότερη υποτίμηση που εκφράζεται από την πλευρά της διοίκησης, ότι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου «χάνει τον χρόνο της».  
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι κρίμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια βιαστικά οργανωμένη (ενημερωθήκαμε μόλις χθες) επιστολική διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των συσχετισμών πλειοψηφίας – αντιπολίτευσης. Η Δημοκρατία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.  
Ζητούμε, όπως όλοι, το δημοτικό συμβούλιο να πραγματοποιηθεί διά ζώσης». 
 
Θεσσαλονίκη 5 Αυγούστου 2020    
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ