{ Life }

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί



Σε 20 λεπτά σκαρώνουμε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα νόστιμο μεζέ.

Σε 20 λεπτά σκαρώνουμε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα νόστιμο μεζέ.
 
Υλικά
 
    4 μανιτάρια πορτομπέλο
    30 ml ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα, για τα μανιτάρια)
    2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
    150 γρ. σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο, συσκευασμένο στο τμήμα μαναβικής
    των σούπερ μάρκετ)
    100 γρ. κατσικίσιο τυρί (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα τυράκι καλυμμένο με πιπέρια),
     κομμένο σε λεπτά φετάκια
    φυλλαράκια άνηθου (προαιρετικά)
 
 
Διαδικασία
 
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και ναμαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο,μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
 
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μοιράζουμε το μείγμα σταμανιτάρια, τα καλύπτουμε με το κατσικίσιο τυρί και ξαναβάζουμε ταμανιτάρια στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με φυλλαράκια άνηθου και σερβίρουμε συνοδεία φρέσκου ψωμιού.
 

Πηγή gastronomos.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ