{ Τελευταία νέα }

Λουκέτο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα από τις 10 Ιουνίου. Τα βασικά αιτήματα

Η ανακοίνωση του ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Λουκέτο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα από τις 10 Ιουνίου. Τα βασικά αιτήματαΜετά την τριήμερη κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, τα διαγνωστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα ξεκινούν εκ νέου κινητοποιήσεις ξεκινούν από τις 10 Ιουνίου, βάζοντας οριστικό λουκέτο έως την επίλυση των προβλημάτων που διέπουν τονν κλάδο και περιγράφονται παρακάτω.

Μετά την τριήμερη κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, τα διαγνωστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα ξεκινούν εκ νέου κινητοποιήσεις από τις 10 Ιουνίου, βάζοντας οριστικό λουκέτο έως την επίλυση των προβλημάτων που διέπουν τονν κλάδο και περιγράφονται παρακάτω.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετείχε με την παρουσία της Γ. Γραμματέως του κ. Χατζηδημητρίου Μαρίας, στη συνάντηση του Συντονιστικού οργάνου των ιδιωτικών Ενώσεων  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ΙΣΑ εχθές 29 Μαΐου 2019. 
 
Αποφασίστηκε:
 
·         να κινητοποιηθούν όλες οι ιδιωτικές Ενώσεις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,με την επ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
 
·         να δρομολογηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα συνάντηση του Συντονιστικού οργάνου με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά και να δώσουν άμεση λύση
 
Βασικά αιτήματα είναι:
·         Κατάργηση του clawback και  rebate
·         Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback
·         Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
·         Σύναψη συλλογικών συμβάσεων

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ