{ Arts & culture }

Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη


Κατηγορίες: Arts & culture

Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη
Δωρεάν

Χώρος: MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 21, Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη, 56430
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη
Τιμή: από 0.00

Πότε: 11/10/2019 - 01/03/2020
Ημέρες & Ώρες
Τρίτη: 10.00
Τετάρτη: 10.00
Πέμπτη: 10.00
Παρασκευή: 10.00
Σάββατο: 10.00
Κυριακή: 10.00

Η έκθεση «Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα» θα φιλοξενηθεί στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών, από τις 12 Οκτωβρίου 2019 έως την 1 Μαρτίου 2020, στη Θεσσαλονίκη

Η Λιουμπόβ Ποπόβα (1889-1924), η ζωγράφος, η θεωρητικός, η δασκάλα, η σχεδιάστρια, η ?αμαζόνα? της ρωσικής πρωτοπορίας, η γυναίκα που δεν φοβήθηκε ποτέ να ταξιδέψει, να αναζητήσει και να πειραματιστεί με νέες καλλιτεχνικές πρακτικές στις αρχές του 20 αιώνα, η μοναδική καλλιτέχνιδα που ο συλλέκτης Γιώργος Κωστάκης αποκαλούσε με το μικρό της όνομα, και ας μην την γνώρισε ποτέ, είναι στο επίκεντρο της νέας έκθεσης-παραγωγής του MOMus - Moυσείο Μοντέρνας Τέχνης / Museum of Modern Art-Συλλογή Κωστάκη, υπό τον γενικό τίτλο ?Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος?.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών, από τις 12 Οκτωβρίου 2019 έως την 1 Μαρτίου 2020, στη Θεσσαλονίκη και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:00 το πρωί, με ελεύθερη είσοδο ειδικά για την ημέρα των εγκαινίων.

Έκθεση «Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος»
11 Οκτωβρίου 2019 – 1 Μαρτίου 2020
MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη
(Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη)

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, 20:00
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρ-Τε-Πα-Σα-Κυ 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00, Δευτέρα κλειστά.

Η έκθεση περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των έργων και του αρχειακού υλικού που κατέχει στη συλλογή του το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και συγκεκριμένα περισσότερα από 200 έργα και αντικείμενα, όλα προερχόμενα από την συλλογή Κωστάκη. Η έκθεση συμπληρώνεται με ορισμένα σπάνια έργα από ιδιωτικές συλλογές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας έκθεση έργων της Ποπόβα που διοργανώνεται τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, διεθνώς και παρουσιάζει σειρές σχεδίων της καλλιτέχνιδος που δεν είχαν έως τώρα ποτέ εκτεθεί. Η έκθεση αποτελεί επίσης την πρώτη στη σειρά του νέου εκθεσιακού προγράμματος του Μουσείου που αφορά εκθέσεις οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στους κεντρικούς καλλιτέχνες της ρωσικής πρωτοπορίας, τα έργα των οποίων βρίσκονται στη συλλογή του.

Επιμέλεια: Μαρία Τσαντσάνογλου, Andrei Sarabianov, Kristina Krasnyanskaya
Βοηθός Επιμελήτρια: Αγγελική Χαριστού

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

14:00 στρογγυλό τραπέζι & συζήτηση ?POPOVA: PUBLIC TALK? με τη συμμετοχή διεθνώς διακεκριμένων ιστορικών ιστορικοί τέχνης, μελετητών της ρωσικής πρωτοπορίας
 
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019
20:00 εγκαίνια έκθεσης

21:00 performance από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος βασισμένη σε κείμενα του Ρώσου συγγραφέα Δανιήλ Χαρμς με τίτλο «Ζωή σαν έργο τέχνης».
Μια θεατροποιημένη αφήγηση για τη ζωή του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη Δανιήλ Χαρμς. Έγραψε γι' αυτόν ο ποιητής Αλεξάντερ Βεντένσκυ: «Ο Χαρμς δεν έκανε τέχνη, είναι ο ίδιος τέχνη». Τρεις ηθοποιοί του ΚΘΒΕ παρουσιάζουν, σε σκηνοθετική επιμέλεια Θάνου Φερετζέλη, στιγμιότυπα της ζωής του Χαρμς, όπως αυτά αποτυπώνονται στο Γαλάζιο Τετράδιο. Κύρια χαρακτηριστικά στο έργο του είναι το κυνήγι του ανέφικτου, το μαύρο χιούμορ, το σκανταλιάρικο ύφος, η καταγραφή του παράλογου της κάθε εποχής και η ματαιότητα της ύπαρξης.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θάνος Φερετζέλης
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νεφέλη Ανθοπούλου, Βασίλης Σπυρόπουλος, Θάνος Φερετζέλης

Με την υποστήριξη του Heritage Art Foundation

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ