{ Τελευταία νέα }

Λέσβος: Την προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Μαυροβούνι επισκέφθηκε ο Υπ. Μετανάστευσης

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως στους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί μόνιμη δομή φιλοξενίας


Κατηγορίες: Ελλάδα

Λέσβος: Την προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Μαυροβούνι επισκέφθηκε ο Υπ. ΜετανάστευσηςΤην προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Μαυροβούνι της Λέσβου επισκέφθηκε στις 28/11 ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης. Σύμφωνα με δηλώσεις τους μέσα στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί μία μόνιμη και κλειστή δομή.

Στη Λέσβο μετέβη, στις 28/11, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, όπου και πραγματοποίησε αυτοψία για την πρόοδο των βελτιωτικών έργων στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, μαζί με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της DG HOME, κ. Beate Gminder και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλου, κ. Μάνο Λογοθέτη. 
 
Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
 
    “Βρισκόμαστε στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Μαυροβούνι, μαζί με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Beate Gminder. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, βλέπουμε μία δομή, η οποία δε θυμίζει σε τίποτε το χάος της Μόριας. Μια δομή καθαρή, μια δομή με τάξη και ασφάλεια. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες με το ΙΓΜΕ για την ποιότητα του εδάφους, ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, ολοκληρώνονται τα έργα για την προστασία από το χειμώνα.
 
    Έχουμε πετύχει την αυτονομία της δομής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το τοπικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Μέσα σε λίγες μέρες καταφέραμε το Σεπτέμβριο να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση από τον εμπρησμό της Μόριας.
 
    Μέσα στους επόμενους μήνες, θα προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς στη δημιουργία μιας πιο μόνιμης, κλειστής ελεγχόμενης δομής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο, αλλά και παράλληλα, τη μέγιστη ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες”.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ