{ Τελευταία νέα }

ΚΘΒΕ: Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου

"Το ΚΘΒΕ" πρέπει να γίνει το θέατρο όλης της Μακεδονίας και της Θράκης"


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

ΚΘΒΕ: Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου

Συνάντηση του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου με την διοίκηση του ΚΘΒΕ για θέματα ανάπτυξης και δράσεων του θεάτρου.

Τους άξονες συνεργασίας και το πλαίσιο των δράσεων που θα καταστήσουν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θέατρο όλης της Μακεδονίας και της Θράκης συζήτησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε. στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα το πρωί στο Βασιλικό Θέατρο.
 
Από την πλευρά του Κ.Θ.Β.Ε. στη συνάντηση παρευρίσκονταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός, η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια κα. Κωνσταντία Παπαποστόλου, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Χαλκιάς και ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Νικολάου.
 
Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για να στηρίξει και να αναδείξει πολιτιστικές δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ένα μεγάλος μέρος της συνάντησης αφορούσε στις προοπτικές και τις παραστάσεις που σχεδιάζει να ετοιμάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στους τρόπους αντιμετώπισης των θεμάτων υποδομών του Κ.Θ.Β.Ε., στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του και στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων.  
 
Γι' αυτόν το λόγο, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης το διάστημα 26-28 Οκτωβρίου 2020, θα υπάρξει νέα συνάντηση, αυτήν τη φορά στο Διοικητήριο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι βέλτιστες λύσεις.  
 
Όπως σημείωσε, πάντως, ο κ. Καράογλου, υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας.  "Αυτό που τόνισα είναι πως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πρέπει να γίνει θέατρο όλης της Μακεδονίας και της Θράκης με περιοδείες στις 16 Περιφερειακές Ενότητες και στις 22 μεγάλες πόλεις, ώστε οι καλές και ποιοτικές παραστάσεις του να γίνουν κτήμα όλων των Βορειοελλαδιτών από τον Έβρο μέχρι τη Φλώρινα.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ