{ Θέατρo }

ΚΘΒΕ: Δυναμικό ξεκίνημα με τη «Βαβυλωνία» στη Μονή Λαζαριστών

 

Κατηγορίες: Θέατρο

ΚΘΒΕ: Δυναμικό ξεκίνημα με τη «Βαβυλωνία» στη Μονή Λαζαριστών

Πρεμιέρα της παράστασης «Βαβυλωνία» την Παρασκευή 23/10/20 στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  «άνοιξε την πρώτη του Αυλαία» για τη φετινή φθινοπωρινή σεζόν  με το κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου, «Βαβυλωνία», που παρουσιάζεται σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου.

Δυναμικό ξεκίνημα από τη Μονή Λαζαριστών στην πρεμιέρα της παράστασης «Βαβυλωνία»  που δόθηκε την Παρασκευή 23/10/20 στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, με μεγάλο σεβασμό στην ασφάλεια, τηρώντας τις αποστάσεις και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Η παράσταση δόθηκε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης καθώς οι ηθοποιοί από σκηνής «συναντήθηκαν» και πάλι με τους θεατές στην πλατεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη αλλά με αισιοδοξία και ενθουσιασμό.

Μπορεί το γλωσσικό χάος να καταδείξει την εθνική μας ασυνεννοησία; Η απάντηση επί σκηνής, σε μια παράσταση που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό παρακολουθώντας την αξεπέραστη αυτή «λαϊκή» κωμωδία, η οποία εμπεριέχει όλη την Ελλάδα, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της. Η αποθέωση της διαφορετικότητας, η αδελφοσύνη και συγχρόνως η ασυνεννοησία, οι τοπικές διάλεκτοι, η διχόνοια, η αδιαλλαξία, η αμετροέπεια, η αλαζονεία της εξουσίας.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν  η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ, η Πρόεδρος του ΔΣ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου,  ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Νίκος Κολοβός, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Νικολάου και η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια Κωνσταντία Παπαποστόλου.

Τη Δευτέρα 26/10/20 θα δοθεί μια έκτακτη παράσταση, στις 21.00
Ειδικά για την Τετάρτη 28/10/20  η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00


ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
Υπόκλιση των ηθοποιών στην πρεμιέρα της παράστασης "Βαβυλωνία".

Η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια κ. Κωνσταντία Παπαποστόλου, ο  Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Νικολάου, η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός.

Ο σκηνοθέτης Τάκης Χρυσικάκος, η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός, ο  Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Νικολάου, η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια κ. Κωνσταντία Παπαποστόλου, ο σκηνοθέτης Τάκης Χρυσικάκος με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης "Βαβυλωνία".

Η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου με τον κ. Σίμο Δανιηλίδη, Δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών και την κόρη του.
 






 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ