{ Υγεία }

Κορωνοϊός: Ζωντανά οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας από Τσιόδρα - Χαρδαλιά 3/4

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κορωνοϊός: Ζωντανά οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας από Τσιόδρα - Χαρδαλιά 3/4Ζωντανά οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας από Τσιόδρα - Χαρδαλιά 3/4

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μίλησε για πρόοδο στην Κίνα σε πειραματικό φάρμακο, που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από άλλα στις δοκιμές
Στους 59 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλους έξι θανάτους συνανθρώπων μας την Παρασκευή. 
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1.613.
Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Διασωληνωμένα είναι 92 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη.
Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.
Όσον αφορά στους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι δέκα γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος. Αναφορικά με τα ζώα συντροφιάς, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα ευρήματα που έχουν δει τελευταίως το φως της δημοσιότητας, την παρουσία του ιού σε γάτα στο Βέλγιο και σε 2 σκύλους στο Χονγκ-Κονγκ. Αναφέρθηκε και σε άλλη μελέτη που έδειξε ότι οι γάτες μπορούν να μολυνθούν. Όπως όμως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο στον άνθρωπο, ενώ οι πραγματικές συνθήκες δεν είναι ίδιες με τις εργαστηριακές υπό τις οποίες έγινε η μελέτη. Συνακόλουθα, υποστήριξε ότι δεν προκύπτει να έχουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά της νόσου στους ανθρώπους.
O υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους νοσούντες στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος". 121 ήταν θετικοί. Όσοι έχουν αρνητικα δείγματα, μέχρι αργά το βράδυ, όλοι θα οδηγηθούν σε 3 διαφορετικά ξενοδοχεία, είπε.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι για να περιοριστεί η διασπορά, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή νότιο πάρκο, και στην περιοχή πλαζ Αγιάς, αλά και στην παραλία του Βόλου, και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο. 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ