{ Τελευταία νέα }

Κορωνοϊός - Λάρισα: Σε καραντίνα τμήμα του οικισμού της Νέας Σμύρνης - 20 θετικά κρούσματα

Έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις στη Λάρισα για την επιτήρηση της καραντίνας

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Κορωνοϊός - Λάρισα: Σε καραντίνα τμήμα του οικισμού της Νέας Σμύρνης - 20 θετικά κρούσματα20 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα με κορωνοϊό, τα οποία αποτέλεσαν επαφές ενός 32χρονου Ρομά, ο οποίος νόσησε από τον Covid-19.

Λάρισα: Με εντολή Χαρδαλιά σε καραντίνα ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης μέχρι 23 Απριλίου
Σε καραντίνα τέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 8/4 μέρος της Νέας Σμύρνης, στην Λάρισα ύστερα από τα 20 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα με κορωνοϊό, τα οποία αποτέλεσαν επαφές ενός 32χρονου Ρομά, ο οποίος νόσησε από τον Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Onlarissa.gr, η εξέλιξη αυτή υπήρξε αναμενόμενη από την στιγμή που από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν τα 20 βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό.


Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής:

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και  πολλαπλασιαστή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν  μετά την ιχνηλάτιση του χθεσινού θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη  αποφασίζεται:

    Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους Δημόσιας Υγείας.
    Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ? οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης  δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης .
    Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας  για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
    Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
    Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας  για την τήρηση του κατ? οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα  09-4-2020 και ώρα 23.00  έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Η απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να θέσει σε πολυήμερη καραντίνα μεγάλο μέρος της συνοικίας της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, λόγω των 20 – μέχρι στιγμής – επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, σήμανε συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία που ανέλαβε την εφαρμογή των μέτρων.

Ήδη περιπολικά έχουν ακροβολιστεί πέριξ της αποκλεισμένης περιοχής. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης με τον κ. Χαρδαλιά, εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο θα μπορέσει να τηρηθεί η καραντίνα με το υφιστάμενο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. δεδομένου πως υπάρχει ήδη μία σημαντική αποδυνάμωση λόγω και του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Έτσι, ο δήμαρχος Λαρισαίων φέρεται να είπε στο κυβερνητικό στέλεχος πως εφόσον αποφάσισε άμεσα την καραντίνα, οφείλει να υποστηρίξει την εφαρμογή της ενισχύοντας το προσωπικό φύλαξης.

Έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις στη Λάρισα για την επιτήρηση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη

Έτσι, το πλέον πιθανό σενάριο τις επόμενες ώρες, φαντάζει αυτό της μεταφοράς αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να διαφυλαχθεί στο μέγιστο δυνατό η απομόνωση της περιοχής, ώστε να περιοριστεί πιθανή διασπορά του ιού.

Καλογιάννης: Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, εύχομαι να είναι μικρή η διασπορά
Δυστυχώς οι φωνές μου όλες τις προηγούμενες ημέρες για όλη την πόλη και ιδιαίτερα για τον συνοικισμό των Ρομά δεν εισακούστηκαν και οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν με το αποτέλεσμα να μας κάνει όλους να θλιβόμαστε” σημειώνει σε δήλωσή του στο onlarissa.gr ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης με αφορμή το μπαράζ θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό και την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, θα θέσει σε μακρά καραντίνα μέρος της Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε επίσης την ευχή “τα αυριανά αποτελέσματα των εξετάσεων να δείξουν ότι είναι μικρή η διασπορά, αλλά βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε σπίτι. Εάν δε μείνουμε σπίτι, χάνουμε τις επόμενες εβδομάδες το άνοιγμα της κοινωνίας και την προοπτική της πόλης”.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ