{ Τελευταία νέα }

Κορωνοϊός: Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα-Πάσχα

Οι διευκρινίσεις από την Ιερά Σύνοδο

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα-ΠάσχαΚλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα-Πάσχα

Διευκρινίσεις για την διάταξη της εγκυκλίου, για ανοιχτές εκκλησίες δύο ώρες κάθε ημέρα μετά τις ιερές Ακολουθίες μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και τέσσερις ώρες τη Μεγάλη Παρασκευή, έκανε η Εκκλησία της Ελλάδος μετά την ανησυχία για δημιουργία συνθηκών μετάδοσης του κορωνοϊού από πιστούς που θα σπεύσουν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.
 
Η Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει ότι οι ναοί δεν θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς και υποστηρίζει τώρα ότι η εγκύκλιος που προέβλεπε να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες για κάποιες ώρες την Μ. Εβδομάδα ήταν «εσωτερική» και αφορά μόνο τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό και όχι τον κόσμο.
 
H Iερά Σύνοδος, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, θεωρεί ότι παρερμηνεύτηκε το πνεύμα και το γράμμα του νόμου της εγκυκλίου, καθώς ακολούθησε πλήρως τις επιταγές και τις υποδείξεις της Πολιτείας και των αρμοδίων.
 
Οι Ναοί από την στιγμή που η δυνατότητα της ατομικής προσευχής δεν υπάρχει στην σχετική πρόβλεψη μετακίνησης, δεν πρόκειται να είναι ανοιχτοί για τους πιστούς, παρά μόνο για την διοικητική λειτουργία που θα επιτελούν οι κληρικοί και το αναγκαίο προσωπικό.
 
Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου σημειώνεται ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην Εκκλησία. Οι Εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς κι αυτό είναι το νόημα της «κεκλεισμένων των θυρών» τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ