{ Υγεία }

Κορωνοϊός: Δώδεκα μήνες με αναστολή σε καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνούνταν να φορέσει μάσκα


Κατηγορίες: Covid-19

Κορωνοϊός: Δώδεκα μήνες με αναστολή σε καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνούνταν να φορέσει μάσκαΣτη καθηγήτρια που διδάσκει σε ΕΠΑΛ της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή γιατί αρνούνταν να φορέσει μάσκα

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε καθηγήτρια επαγγελματικού λυκείου που κρίθηκε ένοχη επειδή δεν φορούσε μάσκα. Για την  καθηγήτρια, η οποία διδάσκει σε ΕΠΑΛ του Υμηττού, υπήρχαν καταγγελίες ότι αρνούνταν να φορέσει μάσκα από γονείς και μαθητές.

Η δικαστική έδρα της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου συννομου βίου και της επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, κρίνοντας την ένοχη για το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η εκπαιδευτικός υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο αυτί και ότι άνοιγε συχνά τα παράθυρα για να πάρει αέρα η τάξη.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, δεν ισχύει η καταγγελία γονέα μαθητή ότι τον απέβαλε επειδή της ζήτησε να φορέσει την μάσκα της. Όπως είπε στο δικαστήριο η κατηγορουμένη, υπέδειξε στον συγκεκριμένο μαθητή να βγει με άλλους συμμαθητές του από την αίθουσα γιατί «χυδαιολογούσαν και έβριζαν» και είχε χρέος να επαναφέρει στην ομαλότητα το τμήμα που «ήταν μία μικρή ζούγκλα».

Στην κατάθεσή του ο διευθυντής του ΕΠΑΛ υποστήριξε πως έμαθε για το περιστατικό, αφού πήγε στο γραφείο του η μητέρα του μαθητή για να καταγγείλει την καθηγήτρια. Είπε επίσης πως ζήτησε στην γυναίκα να μην προχωρήσει σε καταγγελία, προτείνοντας να καλέσει στο γραφείο του και την καθηγήτρια ώστε να λυθεί το θέμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του ανέφερε πως η κατηγορουμένη δεν σεβάστηκε το νόμο διερωτώμενος μάλιστα αν η καθηγήτρια έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο που υπάρχει:

«Το ζήτημα δεν είναι η μάσκα, αλλά ο σεβασμός στο νόμο. Εάν κάποιος τον εφαρμόζει κατά το δοκούν οδηγούμαστε σε κοινωνία ανομίας.

Η κατηγορουμένη λέει συνεχώς «έκρινα, αποφάσισα, η γνώμη μου είναι» δηλαδή λέει πως αποφάσισε να φοράει μάσκα όποτε θέλει αυτή.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία τηρούσε τα άλλα μέτρα, αλλά έκρινε, νόμισε, αποφάσισε να μη φορά μάσκα. Αναβίβασε τον εαυτό της σε λοιμωξιολόγο. Αναρωτιέμαι εάν έχει καταλάβει ακόμα τον κίνδυνο που υπάρχει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ