{ Τελευταία νέα }

Κορωνοϊός: Δείτε live την ενημέρωση για την πορεία του ιού στην Ελλάδα

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Κορωνοϊός: Δείτε live την ενημέρωση για την πορεία του ιού στην ΕλλάδαΔείτε live την ενημέρωση για την πορεία του ιού στην Ελλάδα

Η Αττική είναι στο επίκεντρο της πανδημίας, ανακοίνωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.
Σήμερα Τρίτη τα νέα κρούσματα στην Αττική φθάνουν τα 210 περισσότερα από χθες Δευτέρα που ήταν 174 στην περιοχή.
Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και στο δεύτερο κύμα της επιδημίας ο κορονοϊός χτυπά ξανά τα αστικά κέντρα.Κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.
 
Την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων, σε όλη την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη.
Σχετικά με τα σενάρια ενός lockdown, ή αυστηροποίησης των μέτρων ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος: «Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε νέα μέτρα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία. Τα όπλα μας είναι γνωστά: Η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, γιατί τηρώντας τα μέτρα θα βγούμε νικητές».
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε εκτενώς στην ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορωνοϊό ανά περιοχή και τα μέτρα που ισχύουν. Όπως είπε,  δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr όπου οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ