{ Υγεία }

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις από Τσιόδρα-Χαρδαλιά 31/3. 82 νέα κρούσματα. 49 οι νεκροί


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις από Τσιόδρα-Χαρδαλιά 31/3. 82 νέα κρούσματα. 49 οι νεκροίΚορωνοϊός: Ανακοινώσεις από Τσιόδρα-Χαρδαλιά 31/3.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έκανε γνωστή την ύπαρξη 82 νέων κρουσμάτων, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 1.314. Οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στους 49.85 άνθρωποι έχουν διασωληνωθεί. 

Οπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, 20 ακόμη άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό και γι αυτό τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά μέχρι σήμερα στα 1.314.  Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό είναι τα 72 έτη. Οι 37 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Όλοι τους υπέφεραν από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. 
 
Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι σε καραντίνα βρίσκεται  η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους.Τρεις δήμοι της περιφ. ενότητας Καστοριάς και ένας δήμος στην Ξάνθη σε καραντίνα – αναστέλλεται η δυνατότητα κατ?εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση. «Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες – Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος». Αναφέρθηκε στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λαμβάνει κι άλλα μέτρα.
Αναφέρθηκε στην απαράδεκτη όπως είπε, εικόνα έξω από τις τράπεζες,  με κάποιους συμπολίτες μας να μην καταλαβαίνουν σε τι κίνδυνο βάζουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Είπε ακόμα ότι δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας δυο λαϊκών αγορών στον δήμο Ιλίου γιατί παραβίαζαν τους όρους.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ