{ Υγεία }

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις από Τσιόδρα-Χαρδαλιά 29/3. 95 νέα κρούσματα και 38 θάνατοι


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις από Τσιόδρα-Χαρδαλιά 29/3. 95 νέα κρούσματα και 38 θάνατοιΑνακοινώσεις από Τσιόδρα-Χαρδαλιά 29/3

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού, κ. Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε σήμερα 6 νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 38. Από αυτούς 29 ήταν άνδρες και 9 γυναίκες ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 71 έτη. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι ή έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.
69 είναι διασωληνωμένοι ασθενείς, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εχουν διενεργηθεί 15.151 τεστ. 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι. Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!
Ακόμη, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.
Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια για λόγους ασφαλεία. Η παράταση  αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.
Έως τις 11 Απριλίου παρατείνονται και τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.
Ακόμη, παρατείνεται και η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά για προληπτικούς λόγους.
Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, είπε πως τέσσερα ειδικά συνεργεία πήγαν σε Ξάνθη και Κομοτηνή για να πάρουν δείγμα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Τα άτομα αυτά θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και αναμένονται τα αποτελέσματα.
 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ