{ Υγεία }

Kοροναϊός: Συγκαλείται εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας- Ανησυχία για πανδημία


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Kοροναϊός: Συγκαλείται εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας- Ανησυχία για πανδημίαΚρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, στην Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη για τον νέο κοροναϊό, που εξαπλώνεται στην Κίνα και έχει πλήξει άλλες τρεις ασιατικές χώρες. Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι ο ιός, της οικογένειας του SARS, ο οποίος προκαλεί ενός είδους πνευμονία, μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 217, ενώ 4 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής στην Κίνα.

Η δυσκολία του περιορισμού της ασθένειας συνίσταται στο ότι εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν εντός της χώρας και στο εξωτερικό στο πλαίσιο των εορτασμών για το κινεζικό νέο έτος, που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα.

Κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, στην Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.

Ο κοροναϊός ξεκίνησε από την Ουχάν, πόλη στην κεντρική Κίνα.

Ειδική επιτροπή αναμένεται να συγκληθεί αύριο Τετάρτη στη Γενεύη προκειμένου να καθορίσει ο ΠΟΥ εάν θα χρειαστεί να κηρύξει μια «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εμβέλειας», όρος που χρησιμοποιείται μονάχα στην περίπτωση των σοβαρότερων επιδημιών. 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ