{ }

Κονδυλώματα - HPV: Η θεραπεία είναι εφικτή


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κονδυλώματα - HPV: Η θεραπεία είναι εφικτήΗ θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων- HPV είναι εφικτή και πρέπει να γίνει από τον εξειδικευμένο Αφροδισιολόγο.

Η οικογένεια των HPV ιών περιλαμβάνει περισσότερα από 100 ταυτοποιημένα στελέχη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και μια ομάδα δυνητικά καρκινογόνων ιών.
 
Η θεραπεία του ασθενή ο οποίος έχει προσβληθεί από τον HPV είναι εφικτή. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με την δέουσα προσοχή και υπομονή από τον ασθενή αλλά και από τον Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος ιατρός.
 
Τα οξυτενή κονδυλώματα υπάγονται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, δηλαδή τα νοσήματα τα οποία μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή.
 
Τα κονδυλώματα εντοπίζονται συνήθως στη γενετική περιοχή αλλά και στο στόμα.
Στον άνδρα, τα κονδυλώματα, εμφανίζονται σε όλη την επιφάνεια του πέους, στο εφήβαιο αλλά και στο εσωτερικό της ουρύθρας. Στην γυναίκα εμφανίζονται στα εξωτερικά γεννετικά όργανα, στα μικρά χείλη και στο κόλπο. Περιπρωκτικά συνήθως παρατηρούνται εξωτερικά και σπανίως εσωτερικά.
 
Για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων πρέπει να αποφασιστεί και να εφαρμοστεί ένα θεραπευτικό σχήμα αφού πρώτα  ληφθούν υπό όψη τα παρακάτω: 
Αντιμετωπίζονται και παρακολουθούνται και οι δύο σύντροφοι ταυτόχρονα.
Η θεραπεία που θα αποφασιστεί (καυτηρίαση, κρυοπηξία, laser, χημικά peeling) πρέπει να γίνει σε μια συνεδρία ώστε να ελαττωθεί το ?φορτίο? του ιού στο δέρμα και να προλάβουμε νέες επιμολύνσεις.
Κατά τη θεραπεία επιβάλλεται να γίνει ειδικό test ελέγχου βλαβών οι οποίες δεν φαίνονται με το μεγενθυτικό φακό. Έτσι θα αντιμετωπισθούν και υποκλινικές βλάβες και θα προλάβουμε νέες εξάρσεις.
Για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας θα ληφθεί υπόψη και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως η τυχόν επίπτωση της θεραπείας στην κοινωνική δραστηριότητα του κάθε ασθενή.
Η συνεργασία με άλλες ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται με το πρόβλημα ίσως απαιτηθεί.
Ο ουρολόγος θα ελέγξει την ύπαρξη τυχόν ενδοουρηθρικών κονδυλωμάτων και θα τα αντιμετωπίσει.
Ο γυναικολόγος θα πραγματοποιήσει τη κολποσκόπηση στη σύντροφο.
Ο γαστρεντερολόγος θα ελέγξει,  με πρωκτοσκόπηση, τυχόν εσωτερικές βλάβες και θα τις αντιμετωπίσει
Η αντιμετώπιση τυχόν βαθύτερων βλαβών είναι απαραίτητη. Σε αντίθετη περίπτωση εσωτερικά κονδυλώματα που δεν είναι τόσο εμφανή θα μολύνουν ξανά τις εξωτερικές περιοχές.
Η συνέχιση της θεραπείας στο σπίτι, από τον ίδιο τον ασθενή, είναι σημαντική. Ο ασθενής ακολουθεί το πρωτόκολλο θεραπείας με ειδικά φάρμακα για όσο χρόνο κρίνει ο γιατρός. 
Απαιτείται τακτική προληπτική εξέταση του ασθενούς από τον ειδικό Δερματολόγο για χρονικό διάστημα περίπου ενός τριμήνου.
Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή με κατάλληλη διατροφή, άσκηση και βιταμίνες
 
Κατά την πρώτη επίσκεψη στον γιατρό γίνεται λήψη βλαβών προκειμένου να γίνει το test DNA HPV, ώστε να ελεγχθεί αν η μόλυνση έγινε από καρκινογόνους ιούς. Είναι αυτονόητο ότι ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει αν έχει μολυνθεί με καρκινογόνους ιούς, ώστε να πραγματοποιεί στο μέλλον τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις (test PAP, πρωκτοσκόπηση).
 
Στις επεμβατικές θεραπείες (laser, καυτηρίαση) η τοπική αναισθησία είναι απαραίτητη. Ο ασθενής δε πρέπει να αισθανθεί τον ελάχιστο πόνο ώστε η διαδικασία της θεραπείας να είναι άνετη και για τον ιατρό και για τον ασθενή.
 
Το εμβόλιο κατά του HPV είναι απαραίτητο και καλύπτει το άτομο από πολλαπλά στελέχη του HPV. Ακόμη και αν έχει κάποιος μολυνθεί από ένα συγκεκριμένο στέλεχος του ιού, το εμβόλιο θα τον προστατεύσει από τα υπόλοιπα στελέχη. Όσο μικρότερη η ηλικία του εμβολιασμένου τόσο αποτελεσματικότερη η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο. 

Συμπερασματικά η θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων είναι εφικτή και πρέπει να γίνει από τον εξειδικευμένο Αφροδισιολόγο.
 
MySkin - ιατρεία κλινικής, αισθητικής και επεμβατικής Δερματολογίας
Για ραντεβού καλέστε 
Θεσσαλονίκη 2310 262460 Παλαιών Πατρών Γερμανού 44, 
Πολύγυρος 2310 262460 Κωνσταντινουπόλεως 18, 
Νάουσα 23320 52554 Ζαφειράκη 10, 
http://myskin.gr/
http://facebook.com/myskin.gr
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ