{ Υγεία }

Κιλκίς: Απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Κιλκίς: Απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊούΚιλκίς: Απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού

Έξι σχολεία στο δήμο Παιονίας δεν λειτουργούν μετά το χθεσινό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη δομή της Νέας Καβάλας.
 
Πρόκειται για σχολεία στα οποία φοιτούν προσφυγόπουλα, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Παιονίας είναι κλειστά για προληπτικούς λόγους.
 
Συγκεκριμένα, δεν λειτούργησαν σήμερα το 2ο δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο δημοτικό Αξιούπολης, το 1ο δημοτικό Γουμένισσας, το δημοτικό Γοργόπης, όπως επίσης και το γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.
 
Ακολουθεί η γραπτή ενημέρωση
«Το βράδυ της Τετάρτης 3-6-20, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς γιά την ύπαρξη ασυμπτωματικού κρούσματος σε έγκυο γυναίκα, που διακομίοσθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς. Η γυναίκα ανήκει σε ομάδα προσφύγων – μεταναστών, που μεταφέρθηκαν προσφάτως στην δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας.
Αμέσως ξεκίνησε η εφαρμογή του προβλεπόμενου πρωτοκόλλου, η δομή της Νέας Καβάλας τέθηκε σε 14ήμερη «καραντίνα», και προς τούτο υπήρξε άμεση επικοινωνία του δημάρχου με τις με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
 
Από το πρωί της Πέμπτης 4-6-20 ο δήμος Παιονίας ξεκίνησε πρόγραμμα προληπτικών απολυμάνσεων σε:
 
• Σχολεία που φοιτούν διαμένοντες στην Νέα Καβάλα.
• Σε ΑΤΜ της πόλης του Πολυκάστρου.
• Σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης στη πόλη του Πολυκάστρου.
• Σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης της Νέας Καβάλας.
• Σε κοινόχρηστους χώρους πλησίον σημείων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
• Σε κοινόχρηστους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων.
 
Οι ενέργειες αυτές είναι προληπτικές με σκοπό την προστασία των κατοίκων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού.
Παράλληλα η διοίκηση του δήμου είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την γραμματεία πολιτικής προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τους περαιτέρω ελέγχους, που θα διενεργηθούν στην δομή της Νέας Καβάλας.
 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που η διοίκηση του δήμου εξέφρασε με επιστολή, που έστειλε στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στις 13 Απριλίου 2020, με αρ. πρ. 5562 / 13-4-2020, και στην οποία επεσήμαινε τους κινδύνους, που προκύπτουν από την ελεύθερη μετακίνηση στην πόλη του Πολυκάστρου των διαμενόντων στην δομή λόγω μη υπάρξεως ΑΤΜ εντός αυτής, καθώς και τους κινδύνους που προκύπτουν από την μεταφορά νέων από διάφορα άλλα σημεία χωρίς προηγούμενο έλεγχο εν μέσω της πανδημίας».-

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ