{ Life }

Κέικ με ξερά φρούτα. Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο


Κατηγορίες: Γεύσεις

Κέικ με ξερά φρούτα. Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο



Κέικ με ξερά φρούτα. Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πλούσιο σε αρώματα, θα συνοδεύσει τέλεια το τσάι. Τα ξερά φρούτα που περιέχει του δίνουν επιπλέον γεύση.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20
ΨΗΣΙΜΟ60 -70 
ΥΛΙΚΑ
 
    125 γρ. βούτυρο αγελάδας
    125 γρ. ζάχαρη
    4 τεμ. αυγά
    160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα του
    1/2 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα του
    1/2 κ.γ. κανέλα
    200 γρ. ξερά φρούτα, ψιλοκομμένα (π.χ. σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες)ψιλοκομμένα 
 
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ (καλύτερα με το φτερό) το βούτυρο αζί με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά (στο τέλος, το μείγμα θα μας φανεί σαν να έχει κόψει. Αυτό θα αλλάξει αφού προσθέσουμε το αλεύρι). Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και την κανέλα ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα.
 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ διαστάσεων 22x7 εκ. (μετράμε στο κάτω μέρος, που είναι πιο στενό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και στους 160οC για 50-60 λεπτά.
 
Πηγή steliosparliaros.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ